szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Montenegró – Az újdonság varázsaAz Európa egyik legfrissebb...

Montenegró – Az újdonság varázsa
Az Európa egyik legfrissebb államalakulatának számító Montenegró területe mindössze az egy hetede Magyarországénak, ám közel 300 kilométer hosszú tengerpartjával hamarosan belopja majd magát a turisták szívébe. Az Adria legnaposabb részén helyezkedik el, de hatalmas hegyei azokat is vonzhatják, akik nem különösebben kedvelik a 26–34 fokos nyarakat és a 22–26 fokos tengervizet. A középkori hangulatú óvárosáról, és az élénk éjszakai életéről híres Budva számít az egyik legfelkapottabb helyének.
Budva: távolság Budapesttől – 580 km; egy 7 éjszakás kirándulás ára – akár 50 ezer Ft-tól

Hvar – A mediterrán csoda

A horvát tengerpart egyik gyöngyszeme Hvar szigete, amelynek kikötője már most is zsúfolásig tele van elegáns jachtokkal. Mediterrán klímája, levendula- és rozmaring-ültetvényei csábítólag hatnak minden ide érkezőre: leginkább egyénileg érdemes felkeresni, s egy kényelmes apartmanból hatalmas felfedező túrákat tenni.
Hvar: távolság Budapesttől – 520 km; egy apartman ára egy éjszakára – 60–80 euró (15–20 ezer Ft)/fő

Toszkána – A napfény otthona
Óriási gabona- és napraforgómezőkkel tarkított, meghitt szépségű tájak, olajfák és szőlőültetvények teszik vonzóvá Észak-Olaszország eme csodálatos vidékét. A reneszánsz szépségekkel teli Firenze, Siena gótikus városa, San Gimignano sikátoros utcái, Pisa híres ferde tornya mind-mind a turisták kedvencei.
Toszkána: távolság Budapesttől – 760 km; egy 8 napos kirándulás ára – 180 ezer Ft-tól
 
Sylt – A germán sziget
Az Északi-tengeren lévő német sziget régen a nudista strandjairól volt nevezetes, manapság viszont inkább az ide látogató német hírességekről. A friss levegőjű (nyáron is alig megy 20 fok fölé a hőmérséklet), esős vidék legnépszerűbb városai Westerland és Kampen.
Sylt: távolság Budapesttől – 1100 km; egy repülőút ára (Bécsből) – 240 euró(60 ezer Ft)/ fő, oda-vissza útra; a szállás ára – akár már 30 euró (7500 Ft)/fő/nap

Alexandria – Az ókori tudás tára

Kleopátra királynő egykori hazája ma 5 milliós nagyváros Egyiptomban. Híres ókori könyvtárát most acélból és üvegből építették újjá, de nemcsak ezért érdemes ellátogatni a metropoliszba, hanem fürdésre kiválóan alkalmas öblei miatt, s megéri elutazni a közeli Kairóba és a gízai piramisokhoz is.
Alexandria: távolság Budapesttől – 2000 km; egy 8 napos egyiptomi körút ára – 260 ezer Ft/fő

Essaouira – Afrikai hangulat
A Marokkó nyugati partján lévő város a szörfösöknek és más vízi sportok szerelmeseinek ajánlott. Júniusban 5 napos világzene-fesztivált rendeznek itt, de egy körút keretében meg kell nézni Marrakesh hangulatos utcácskáit és Agadir tengerpartját is.
Essaouira: távolság Budapesttől – 3000 km; egy 8 napos marokkói körút ára – 200 ezer Ft/fő

Tripoli – Az antikvitás emlékei
Amióta Kadhafi államfő simulékonyabb politikát folytat, a líbiai turizmus is jelentős élénkülést mutat. Az ország tele van ókori romokkal, Leptis Magna például a világ legépebben fennmaradt római városa. Sorra épülnek a luxushotelek és golfpályák Líbiában, s lassan a főváros, Tripoli is egészen kellemes környékké válik.
Tripoli: távolság Budapesttől – 1700 km; egy 8 napos kirándulás ára – 400 ezer Ft/fő

Laosz – Új élmények Ázsiában

Már nemcsak Thaiföldet, de akár a 6 és fél milliós Laoszt is turisták hada áraszthatja el hamarosan. Ősi templomok végiglátogatása, hajóút a Mekong folyón és piacolás a helybéliekkel – ezek ígérkeznek a legjobb programoknak, de az időnkbe egy vietnámi és kambodzsai kiruccanást is beszoríthatunk.
Laosz: távolság Budapesttől – 8000 km; egy 15 napos kirándulás ára – 600 ezer Ft/fő

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk