szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tapasztalta annak jelét, hogy az európai lakosság körében olyan mértékben terjedne az új influenza, mint az Egyesült Államokban és Mexikóban - közölte kedden a WHO második számú vezetője.

Fukuda Keidzsi Genfben elmondta, hogy a WHO ennek ellenére szorosan figyelemmel követi a fertőzés spanyolországi és nagy-britanniai terjedését.
   
A WHO kedden frissített nyilvántartása szerint világszerte 1419 embert fertőzött meg a mexikói eredetű új influenza, s közülük 30-an haltak bele a betegségbe. Ezzel a halálos áldozatok száma néggyel emelkedett a korábbi adatokhoz képest.

A WHO kedden közzétett, frissített nyilvántartása szerint világszerte eddig 1419 embert fertőzött meg bizonyíthatóan az állati eredetű - a közelmúltig sertésinfluenzaként emlegetett -, emberről emberre terjedő új influenza, s közülük 30-an haltak bele a betegségbe. Ezzel a halálos áldozatok száma néggyel emelkedett a korábbi adatokhoz képest.
   
A mexikói eredetű járvány a múlt héten 21 másik országra terjedt át. A WHO még múlt szerdán a hat fokozatú skálán 5-ös szintre emelte a H1N1 vírus okozta új influenza terjedése miatti riasztást. Margaret Chan, az ENSZ szakosított intézményének vezetője akkor hangsúlyozta, hogy küszöbön áll a világjárvány, és minden országnak életbe kell léptetnie a pandémiára való felkészüléssel kapcsolatos terveit. Amennyiben a hatos riasztási fokozatot elrendelik, ez lesz a 21. század első világméretű járványa. Tudósok mindazonáltal óva intenek a túlzott aggodalmaktól, mondván hogy a jelek szerint az új vírus sem szed több áldozatot, mint a szokásos influenzajárványok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Sertésinfluenza: Franciaországot is elérte a fertőzés

Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig van rá esély, hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter. Mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és jól vannak.

MTI Világ

Sertésinfluenza Obama környezetében

A washingtoni Fehér Ház megerősítette, hogy a Barack Obama elnököt április közepén Mexikóba kísérő küldöttség egyik tagja is felkerült a világjárvánnyal fenyegető új influenzavírus valószínű fertőzöttjeinek listájára.

MTI Itthon

Új influenza: "lesznek halálesetek" hazánkban is - véli a miniszter

Nem kerülhető el, hogy Magyarországon is járványt okoz az új influenzavírus, ami még megbetegedést nem okozott hazánkban - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a Ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett az egészségügyi miniszterek luxembourgi tanácskozásáról.

MTI Világ

Sertésinfluenza: lassul a járvány terjedése

Mexikóban csütörtök estére 300-ra nőtt azon betegek száma, akik bizonyítottan a H1N1 jelű influenzavírussal fertőződtek meg, és 12-re azoké, akik laboratóriumi vizsgálatok által igazoltan ebben a betegségben haltak meg - jelentette be az ország egészségügyi minisztere.

Nyáron megjelenik Prince eddig kiadatlan albuma

Nyáron megjelenik Prince eddig kiadatlan albuma

Gulyás azt ígérte, majd Müller válaszol, ő viszont Gulyásra hivatkozva nem felelt

Gulyás azt ígérte, majd Müller válaszol, ő viszont Gulyásra hivatkozva nem felelt

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok