szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkezett az új típusú influenza vadvírusa az Egyesült Államokból Magyarországra, meg lehet kezdeni az oltóanyag gyártásának előkészítését.

Az oltóanyag 80-120 nap múlva készülhet el, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mennyit gyártanak belőle. Azonban, hogy piacképes vakcinát lehessen gyártani, szükség van az Egészségügyi Világszervezettől kapott vírusra is - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter.
   
A kormány döntött arról, hogy további forrásokat biztosít a felkészülésre. A mostani döntéssel több mint 300 millió forintot hagyott jóvá a kabinet, de azt nem lehet egyértelműen megmondani, hogy eddig mennyi pénzt költött az állam erre a célra - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medipress Plázs

Hamis influenza-gyógyszerekre figyelmeztet az Interpol

Hamisított influenza elleni gyógyszerekkel kapcsolatos figyelmeztetést adott ki az Interpol. A világ legnagyobb, 187 országban működő nemzetközi rendőrségi szervezete szerint a közeljövőben illegális, engedély nélküli influenza-gyógyszereket hirdető e-mailek jelenhetnek meg a világhálón.

MTI Itthon

Új influenza: "lesznek halálesetek" hazánkban is - véli a miniszter

Nem kerülhető el, hogy Magyarországon is járványt okoz az új influenzavírus, ami még megbetegedést nem okozott hazánkban - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a Ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett az egészségügyi miniszterek luxembourgi tanácskozásáról.

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba