szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár volt már néhány díjátadó év végén, azért mégis csak a Golden Globe jelenti az első igazán fontos eseményt szakmai...

Bár volt már néhány díjátadó év végén, azért mégis csak a Golden Globe jelenti az első igazán fontos eseményt szakmai és divat szempontból is. Az idei rendezvény ruháit öt fő vonal határozta meg, egyikre sem mondhatnánk, hogy oda vagyunk érte.

A nude (test) szín a szezon egyik kedvence és úgy általában nekünk sincs ellene kifogásunk, de amikor a barackos árnyalatot használják, ráadásul szaténból, az valahogy olyan kültelkien közönséges. Nem is jött be Christina Aguilera ruhája például, de a mélypontot Nicole Kidman jelentette. Az egykor oly elegáns színésznő mostanában, mintha csak egyéb képességeit is elveszítené fokozatosan az arcizmai rugalmasságával egy időben, egyre-másra halmozza a rossz stílus döntéseket. De legalább a férje kivételesen nyakig begombolta az ingét, nem mutogatta a gyantázott mellkasát, már ez is eredmény. Drew Barrymore is hiába viselt Versacét, valahogy nem jött össze, pedig az esetek felében remekül szokott kinézni. Azok a pomponok a vállán és a csípőjén, olyanok voltak, mintha valami különösen csúnya betegség támadta volna meg az estélyijét.

Drew Barrymore
©

A szatén állandó szereplője a gáláknak, és bár elvileg támogatnánk, az esetek nagy részében igen rossz döntés. Egyrészt iszonyú gyűrődős anyag, a szegény sztár sokszor mire kiszáll a limuzinból, úgy néz ki, mintha a ruhájában aludt volna, másrészt rendkívül trükkös szabásvonalat kíván, ami tökéletes összhangban kell, hogy legyen a viselő testalkatával. És akkor a színekről még nem is beszéltünk, amelyek eléggé el tudnak torzulni a fények hatására, ha szaténról van szó. Az idei Golden Globe-on is feltűnt jó néhány hölgy, aki mindezek ellenére úgy döntöttek, hogy megpróbálják. Rita Wilsonnak, Tom Hanks feleségének nagyon nem ment a virágmintás, keresztbe redőzött ruhájával, de Cameron Diaznak kivételesen sikerült a feladat. Sandra Bullock ugyan nem szaténban jelent meg, de azért meg kell említenünk, hogy egy olyan a luxus krémjét jelentő márkától, mint a Bottega Veneta, a Tesco estélyik színvonalánál valamivel többet vártunk. A lilás szín még hagyján, a fazon kifejezetten előnyös volt Bullocknak, viszont az a zizegős, áttetsző anyag - hányinger. Bullock életének első Golden Globe díjához valami tekintélyesebb dukált volna.

A harmadik uralkodó stílust az idióta fodrok jelentették, amelyek az est néhány résztvevőjét ellepni látszottak. Voltak kisebbek, mint Zoe Saldana vagy Jennifer Morrison öltözékén, illetve gigásziak, mint Chloe Sevigny és Kate Hudson estélyijén, de a legkínosabb az egyébként csodálatos Christina Hendricks ruhája volt. Hendricks öltöztetése nem könnyű feladat, hiába hiszik azt sokan, hogy a hatalmas keblek csak előnyt jelentenek, nagyon is nehéz megtalálni azt a fazont, ami kellően kiemeli őket anélkül, hogy elnyomnák a tulajdonos személyiségét. Hendricksnek és tanácsadójának sokszor sikerült már a mutatvány, de a tegnap esti darab miatt, amely egyszerre egyesítette a buta fodrok, a szatén és testszín minden hátrányát, csak sajnálni tudtuk a Mad Men című sorozat sztárját. Remélhetőleg a díjátadó utáni bulizáshoz már átöltözhetett és örökre elfelejthetjük ez a durva hibát. És ha már testalkat, minden nagy méretű nő elé követendő példaként kellene állítani Gabourey Sidibe-t, aki megtalálta a súlyához, korához és bőrszínéhez illő tökéletes ruhát első nagy báljához, gratulálunk. A jelöléshez is.

Gabourey Sidibe
©

Szintén nem új gondolat a félvállas ruha, többen is éltek a lehetőséggel. Jennifer Aniston a szokásos, csinos, de unalmas figurát mutatta be, Marion Cotillard-ral valami nyilvánvalóan elromlott, mostanában nem látszik boldognak és a ruhái sem a régiek. Ez a sötétzöld szatén, aszimmetrikus Dior is olyan fura és az a kilógó csipke a combnál is zavaró. Amy Poehler viszont egészen káprázatosan jól nézett ki piros félvállas ruhájában, az est egyik legjobban öltözött hölgye volt. A komika az utóbbi időben egyre elegánsabb, legalábbis ami az alkalmi ruháit illeti, talán stylistot váltott.

Az utolsó, általunk talán legkevésbé kedvelt, mégis évek óta nyomuló elem a fishtail, ami annyira szörnyű, hogy még magyar szó sincs rá. A szűk ruhához valahol csípő alatt csatlakozó, hirtelen bővülő fodrokat nevezik így és bár a Barbie babák örömmel viselik, felnőtt embereken jobb lenne hanyagolni. Penelope Cruz még egész elviselhető volt feketében, bár valaki végre megmondhatná neki, hogy igazán gyönyörű teremtés, de nem a dereka az a testrésze, amit hangsúlyozni érdemes, mivel nincs neki olyan. A halfarkas csapatból Heidi Klum jelentette a mélypontot, úgy nézett ki, mint egy csipkével és fodrokkal kidekorált virsli, kérjük vissza a régi Heidit. Azért volt még néhány stílusos nő, meg is lepődtünk, mert idén Tina Fey nem csak csinos volt, ezt már megszoktuk tőle, de egy kifezetten érdekes és rendhagyó ruhát választott. Hát igen, tud ez a Zac Posen, nem hiába szeretik annyira a hírességek. Még a vörös szőnyegen az eső miatt viselt esernyő is remekül illett hozzá, mintha csak valami kedves meséből toppant volna a díjátadásra.

Tina Fey
©

Szintén komoly meglepetést jelentett Toni Colette, aki legyen bármilyen tehetséges is, jó ízléssel még senki nem vádolta meg és egyébként is láthatóan utálja az ilyen ceremóniákat. Most azonban megerőltette magát, vagy jelölése miatt a stúdió gyakorolt némi nyomást, mindegy is, a lényeg, hogy remekül nézett is és nyert is. Az est egyik legerotikusabb belépőjét Anna Paquin adta elő, aki egy mélyen dekoltált, csillogó-villogó Stella McCartney ruhában érkezett, egy dögös vámpírral az oldalán. Sajnos Paquin cipője is azok közé a magas talpú borzalmak közé tartozott, amelyek elárasztották a Golden Globe-ot, némelyik olyan magas volt, csak csodáltuk, hogy képesek egyáltalán járni benne. Akadt résztvevő, például Kate Hudson, aki úgy nézett ki a cipője miatt, mintha nem egy hollywoodi gálára, hanem egy sztriptíztánc bajnokságra érkezett volna.

Végül pedig említsük meg a "valószínűleg legkényelmesebb ruha" díját birtokló Meryl Streepet, aki ennek ellenére elbűvölt mindenkit és még mindig képes volt meghatódni, pedig már a hetedik Aranyglóbuszát vette át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!