szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy csak mi látjuk így a hosszú, kemény tél után, de szerintünk ez idei tavaszi trendek igazán méltóak az...

Lehet, hogy csak mi látjuk így a hosszú, kemény tél után, de szerintünk ez idei tavaszi trendek igazán méltóak az évszakhoz, színesek, kedvesek, virágosak. Puha anyagok, klasszikusan nőies fazonok várnak minket a boltokban, de persze könnyen lehet, hogy a ruhásszekrényünk rejt néhány régebbi holmit, amelyek a divatipar szeszélye folytán most ismét rendkívül trendik.

2010 tavaszán négy nagy irányzat határozza meg a legtöbb kollekciót. Egyiket sem neveznénk hatalmas újdonságnak, vérbeli reciklálás mind, de ettől még örülünk nekik.

Meztelenség

Az angolul nude-nak nevezett, magyarra talán bőrszínnek fordítható trenddel kapcsolatban mutattunk már korábban néhány gyönyörű smink fotót az Armanitól, de a ruhák legalább ilyen szépek. A nude ugyan trükkös dolog, mert a bőrszínből adódóan lehet halvány sárgás, rózsaszínes, törtfehér és hogy melyik mutat rajtunk jól, azt erősen meghatározza a saját bőrünk tónusa. Elvileg nyilván úgy szép, ha a bőrünknek megfelelő árnyalatot választunk, de a nemrég végetért gálaszezonban láttunk ettől eltérő, mégis működő megoldásokat a hírességeken, illetve szabálykövető, de érdektelen összeállítást is. Jó döntést valószínűleg csak akkor tudunk hozni, ha felpróbáljuk az adott holmit és persze lehetőleg nézzük meg természetes fénynél is, ne csak a próbafülkében. A nude trend együtt mozog a selyem egyre erősebb népszerűségével, hiszen ez a szín valami lenge kelméből a legszebb. Szinte minden márka kínál selyem holmikat, ha tehetjük, válasszuk az öko/bio jelzésűt, amelynek készítése során nem gyilkolják meg a hernyókat, akik az alapanyagot szolgáltatják. (A környezettudatos trendről az eheti HVG-ben összefoglaló cikk olvasható, kattintson, ha szeretne többet tudni a témáról!)

©

Virágok

Laura Ashley most biztosan boldog, hiszen hirtelen ismét divatossá vált, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben alig változott valamit a stílusa. Persze ezek a virágok nem feltétlenül ugyanazok a virágok, mint a nyolcvanas években, de azért sok a hasonlóság. A kollekciókat végignézve gyakorlatilag bármilyen szirmos növényzet menőnek számít, kicsi és nagy kelyhek, élénk vagy pasztell színekben. A H&M Garden vonaláról és Roberto Cavalli csodás virágözönéről már korábban beszámoltunk, ezért most inkább két, egymástól eltérő, de mégis egyformán jellemző Jackpot modellt mutatunk be - egyik szebb, mint a másik.

©

 

©

Rózsaszín és piros

Akik egyébként is barátai a színeknek, azok most csak meglepetten vonogatják a vállukat, rózsaszín és piros, na és, mi új van ebben? De akik számára a fekete volt a vezérlő csillag, most merész lépésekre ragadtathatják magukat. Nem állítjuk, hogy mindenki ruhásszekrényében megmaradnak majd, de egy-két szezonon keresztül még biztosan számíthatunk rájuk és igazán nem bánjuk a változatosságot. Azzal az ódivatú hiedelemmel is jó lenne végre szakítani, hogy idősebbek nem hordhatnak rózsaszínt, mert bizony csodákat képes művelni a fáradt arcbőrrel, sokkal lágyabbnak láttat mindent. Szóval kislányos rózsaszínt és vad pirosat mindenkinek, higgyék el, jó lesz.

©

 

©

 

Csíkok és pöttyök

Bizonyos tervezőkre a csíkok úgy általában jellemzőek, például Sonia Rykielnek és Jean-Paul Gaultier-nak is megvan a maga kedvenc mintája. A H&M-mel közös kollekciónak köszönhetően Sonia Rykiel színes csíkjai is népszerűek, de ami szinte elborítja a boltokat, az a Gaultier-ra oly jellemző tengerészcsíkos holmik tengere. Az amerikai vásárlók különösen szerencsések, mert Jean-Paul az őshazát elárulva összeállt a Targettel és tervezett nekik egy designer kollekciót, be kell vallanunk, hogy esz minket a sárga irigység. De a tengerészcsíkok tényleg ott vannak mindenhol, úgyhogy bátran öltözhetünk autentikus francia lánynak az idén, egy baguette-tel a kosárban még hitelesebbek leszünk. (Jó baguette-et olcsón a Culinarisban találunk, nem annyira olcsón a MOM parkban lévő francia pékségben. Meg persze Párizsban.) A pöttyös, angolul polka dots ruhák is igen népszerűek a külföldi kollekciókban, itthon jóval kevesebbet találtunk belőlük sajnos, de ha valakinek van konkrét tippje, ne habozzon megosztani.

©

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet

Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára