szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe 7,8 millió euróért megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet ZRt. 60 százalékos részvénycsomagját.

Az Európa ötödik legnagyobb szoftvercégének számító Asseco-csoport 60 százalékos tulajdonrészt vásárolt egy magyar szoftvercégben, a GlobeNet Zrt.-ben. A tranzakciót az Asseco pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe bonyolította le, ennek tulajdonába került a társaság 60 százalékos csomagja. A 7,8 millió eurós tranzakcióban az eladó pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. Az ügylet a GlobeNet Zrt.-t mai árfolyamon mintegy 3,5 milliárd forintra értékelte. A GlobeNet Zrt.-t a tranzakció után is az eddigi vezérigazgató, Temesfői Zsolt irányítja, ő és korábbi üzlettársa pedig megtartják a cég 40 százalékos csomagját.

A GlobeNet Zrt. több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban saját fejlesztésű MedWorks nevű integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül. A cég az elmúlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat. A multinacionális Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó cégek integrált IT-szolgáltatásokat nyújtanak a bankszektor, pénzügyi szektor, közszféra, egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

A tranzakció a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé, az Asseco ugyanis pozsonyi leányvállalatán keresztül szerzi meg a magyar cég többségét - tudta meg a hvg.hu a GlobeNettől.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két autóst is levideóztak a Szentendrein, ahogy a forgalommal szemben hajtanak

Két autóst is levideóztak a Szentendrein, ahogy a forgalommal szemben hajtanak

A brit kabinetminiszter szerint nincs már kétharmados esély a megállapodásra

A brit kabinetminiszter szerint nincs már kétharmados esély a megállapodásra

Újabb katasztrófa: cunamik is fenyegethetik Alaszkát a klímaváltozás miatt

Újabb katasztrófa: cunamik is fenyegethetik Alaszkát a klímaváltozás miatt