szerző:
MTI / hvg.hu

Négy nappal mandulaműtéte után meghalt egy négyéves gyermek Nagykanizsán a Kanizsai Dorottya Kórházban - írja a zalaihirlap.hu.

A helyi Szuperhír internetes portál úgy tudja, a gyermek a műtétet követő legkritikusabb negyedik napon halt meg, annak ellenére, hogy a kórházban mindent megtettek az életéért, több életmentő beavatkozást is elvégeztek.

A portál arról is beszámol, hogy ebben az életkorban a szakemberek szerint ellenjavallt a beavatkozás, melynek elvégzését a szülők kérték - számol be róla a zalaihirlap.hu.

Az MTI információja szerint a gyermek egy négyéves letenyei kislány volt. Brünner Szilveszter, a nagykanizsai kórház orvos-igazgatója csütörtökön megerősítette a haláleset tényét, amely kapcsán az intézmény közleményt adott ki. E szerint a gyermeken a fül-orr-gégészeti osztályon végezték el a torok- és orrmandula eltávolítását. A gyerek a műtét másnapján a gyermekosztályra került, ahol lázas állapota matt antibiotikumos és infúziós kezelésben részesült.

"Viszonylagos jólléte ellenére" hétfő délután, egy nagyobb köhögés következményeként "hirtelen befolyásolhatatlan vérzés indult meg a műtéti területtől". A leggyorsabb és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére is percek alatt kritikussá vált az állapota, a közel egy órán át végzett újraélesztési kísérlet pedig sikertelen volt - olvasható a közleményben.

Az orvos-igazgató hozzátette: a váratlan esemény mélységesen megrázta az ellátó orvosokat, a szakszemélyzetet és a kórház vezetését is, akik osztoznak a család fájdalmában. Megkezdték a történtek kivizsgálását, de a hatósági boncolás elvégzéséig a főigazgató a kórházban hírzárlatot rendelt el, a vizsgálat lezárulta után azonban részletes tájékoztatást ígért.

Brünner Szilveszter szerint várhatóan a jövő hét elején elvégzik a hatósági boncolást. A haláleset kapcsán folyó vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni arról, hogy valóban a szülők kérésére történt-e a műtéti beavatkozás.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Végzetes mandulaműtét: a kórház állítja, nem hibázott

Lezárult a Kaposi Mór Oktató Kórház belső vizsgálata a mandulaműtéte után öt nappal meghalt négy éves kisfiú ügyében, mely szerint a tragikus eseményt nem orvos- és ápolásszakmai hiányosság, vagy mulasztás okozta - jelentette be Repa Imre, az intézmény főigazgatója Kaposváron.

hvg.hu Itthon

14 milliós kártérítés a végzetes mandulaműtét ügyében

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen 14 millió forint nem vagyoni kártérítés és kamatai megfizetésére kötelezte a szigetvári önkormányzatot szerdán, mert 2005-ben az általa fenntartott kórház egyik orvosának mulasztása rontotta egy mandulaműtét után meghalt kisfiú életben maradási esélyeit.

Csikász Brigitta Itthon

Halál egy mandulaműtét után, megszüntetett nyomozás

Megszüntette a nyomozást a rendőrség annak a kisfiúnak a halála ügyében, aki egy mandulaműtét után vesztette életét a kaposvári kórházban. A hatóság az általa felkért szakértők véleménye alapján úgy látja, nem történt mulasztás, így nincs is miért vizsgálódnia. A szülőket képviselő ügyvéd viszont panasszal él, mert a hatóság nem vette figyelembe az általuk benyújtott szakértői anyagot, sőt hiába kérték, az ellentmondások feloldására újabb szakértőt sem rendeltek ki.

Évtizedes vitát dönthet el egy egyszerű várfal

Évtizedes vitát dönthet el egy egyszerű várfal

Tömegkarambolt okozott egy autós az Üllői úton - keresi a rendőrség

Tömegkarambolt okozott egy autós az Üllői úton - keresi a rendőrség

Családbarát ország? Számoljunk csak, mennyit kell adózniuk a gyerekeseknek!

Családbarát ország? Számoljunk csak, mennyit kell adózniuk a gyerekeseknek!

Clinton: Trumpot perbe fogták volna, ha nem elnök

Clinton: Trumpot perbe fogták volna, ha nem elnök

Lesz még egy zenekar a Sziget-nagyszínpadon, de a nevére még várni kell

Lesz még egy zenekar a Sziget-nagyszínpadon, de a nevére még várni kell

Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben

Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben