szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzemorvosi vizsgálat: a kötelező, de még mindig vegyes megítélésű orvosi ellenőrzés nem egy esetben olyan betegségekre is fényt derített, amikről a munkavállalónak addig fogalma sem volt. A foglalkozás-egészségügyi szűrések adatai pedig azt jelzik, nem vagyunk túl jó állapotban.

A Budai Egészségközpont által 2009-ben végzett tízezer vizsgálat eredményének nem reprezentatív adatai azt mutatják, hogy a stressz, a feszített munkatempó és a monitor előtt végzett ülőmunka több olyan betegség kialakuláshoz is vezethet, amiket csak a rendszeres ellenőrzéssel lehet felfedezni. Ahogy Nagy-László Nóra, a központ foglalkozás-egészségügyi programvezetője mondja, a tavalyi évben a pácienseik több mint felénél diagnosztizáltak elhízást vagy túlsúlyos állapotot, közel harminc százalékuknál pedig vérzsír-rendellenességet.

A cikk folytatódik, kattintson!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Ingyenes szűrővizsgálatok: hol és kiknek?

2007-ben a Miniszterelnöki Hivatal által útjára indított SZ. É. P. (Szűréssel az Életért Program) 2009. március 28. és június 28. között tovább folytatódik. A program eddigi szakaszaihoz képest változást jelent, hogy idén nem nagyvárosokban, hanem kistelepüléseken szervez ingyenes lakossági szűrővizsgálatokat és életmód-tanácsadást az Egészségügyi Minisztérium.

MTI Plázs

Szűrővizsgálat hátrányos helyzetűeknek

Összesen 43, hátrányos helyzetű településen lévő háziorvosi körzetet keres fel egészségügyi szűrőkamionjával az Országos Alapellátó Intézet - mondta Balogh Sándor főigazgató Az egészség házhoz megy program megnyitója előtt.

MTI Plázs

Egyetlen kérdés az alkoholfogyasztás szűrővizsgálata

A háziorvos egyetlen, jól megfogalmazott kérdéssel sokat megtudhat új betegének alkoholfogyasztási szokásairól. A kérdést az amerikai Alkohol Túlfogyasztás és Alkoholizmus Nemzeti Intézete írta le, és a háziorvosok szakfolyóirata közölte.

Visszatér a Renault 5-ös

Visszatér a Renault 5-ös

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról