szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A hatóságok közlése szerint csak az idén, az első hét hónapban 34 ezer embert haraptak meg kutyák a nyugati turisták...

A hatóságok közlése szerint csak az idén, az első hét hónapban 34 ezer embert haraptak meg kutyák a nyugati turisták körében népszerű szigeten.
   
"Be akarunk oltatni minden ebet az év végéig, hogy megakadályozzuk a veszettség terjedését. Ősz végén megkezdjük a tömeges beoltást - közölte Putu Sumantra, a bali állattenyésztési hivatal vezetője. - Még mindig több százezer állat van, amely nem kapta meg a vakcinát. Mintegy 200 csapatot szerveztünk, összesen 700 faluba telepítjük majd őket".
   
Szemben Indonézia más, iszlám többségű részeivel, ahol nem szokás kutyát tartani, a főleg hinduk lakta szigeten általános a négylábúak jelenléte: nemcsak a házi kedvencek száma tetemes, hanem a kóbor állatoké is.
   
Sumantra szerint 2008 óta 300 ezer kutyát oltottak be, köztük több tízezer kóbor állatot. A bali egészségügyi hatóság vezetője, Nyoman Sutedja elmondása alapján az idén már 34 ezer kutyatámadás történt, míg 2009-ben összesen 28 ezer ilyen esetet regisztráltak. "A támadások gyakoribbá válása aggodalommal tölt el minket. Több veszettség elleni vakcinára van szükségünk" - közölte.
   
A veszettség legutóbbi áldozata, egy 43 éves bali nő múlt hét kedden halt bele a fertőzésbe. Ausztrália és az Egyesült Államok már figyelmeztette a Balira utazó turistákat a járvány elterjedtségére.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

A világ legszebb szigete

A Travel + Leisure szavazatai alapján egyértelműen Bali a világ legszebb szigete, ugyanis a neves...

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát