szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amióta a wellness a tömegízlés egyik kedvenc jelszavává vált, sok helyen egyenlő a meleg vízben fetrengéssel és a...

Amióta a wellness a tömegízlés egyik kedvenc jelszavává vált, sok helyen egyenlő a meleg vízben fetrengéssel és a végtelen zabálással, amit egyébként az ezen stílus kedvelők pihenésnek élnek meg. Ember legyen tehát a talpán, aki képes egy mindenki igényét kielégítő és valóban ötcsillagos wellness hotelt létrehozni. Szerintünk a sárvári Spirit Hotel jó úton jár.

Kattintson a képre további fotókért
©

Bár sokan rajonganak a Spirit előcsarnokáért és szobáiért, a mi ízlésünk ennél jóval puritánabb, ha kortárs épületről van szó, úgyhogy a lelkendezés később kezdődik. Tagadhatatlan azonban, hogy vannak érdekes ötletek a szobákban (mint a zuhanyfülkét a hálótól elválasztó üvegfal például), alaprajzuk változatos és az erdőre néző kilátás élményszámba megy.

Okosan találták ki a teraszokat is, méretesek és intimek. A kör alakú ággyal viszont nekünk nem sikerült megbarátkoznunk, de hallottunk, olvastunk már számos vendéget, aki imádta. Egy wellness szállodában, sőt, tulajdonképpen a szállodák többségében a szobának úgy sincs akkora jelentősége, hiszen nem azért megy oda az ember, hogy a szobában ücsörögjön. A Spiritben pedig annyi minden mást lehet csinálni, hogy tényleg elég csak aludni felmenni a szobákba.

További fotók itt, kattintson!
©

Amennyire nem kedveltük a lobby és a szobák desingját, annyira rajongunk viszont a wellness részlegért. Okosan, átgondoltan megtervezett medencék sora várja a fürdőzőket, amelyek azonban a funkcionalitás mellett nem nélkülözik a látványos megoldásokat. Minden medence egy-egy külön világ, saját hangulattal, mégis egységet alkotva. Kedvencünk a kültéri termálmedence, amelynél még arra is figyeltek, hogy a mozaikcsempe mintája harmonizáljon a víz színével, de a kis, elfüggönyözött törökös medence is remek példa a stílusra és a helykihasználásra, az úszómedencében pedig élvezet az időtöltés. A szálloda legszebb területét sajnos kevesebben láthatják, mivel a hammam jellegéből adódóan nem átjáróház, de aki nem akar kezelést, annak is érdemes betérni egy rövid látogatásra. Ablak nélkül, a föld alatt ilyen izgalmas, látványos, fényűző és autentikus fürdőteret létrehozni valódi bravúr, megérdemli a tervező csoport, hogy külön megemlítsük őket, a Tér 64-nek köszönhetjük az élményt. Itt kell azt is elmondanunk, hogy a sárvári termálvízzel vigyázni kell, mert olyan csodálatos, hogy könnyű rászokni. A máshol megszokott gyógyvízekkel ellentétben illatos (így az egész wellness részleg jószagú), selymes és varázslatosan hatékony eszköz egy rakás probléma kezelésére. Ráadásul sótartalma miatt a tengervízhez hasonló élvezetet nyújt a benne való mozgás, pompásan el lehet benne nyúlni és lebegni.

Ha több fotóra is kíváncsi, kattintson a képre
©

A Spirit másik remek és a designnak köszönhetően gyönyörű szolgáltatása a vízen kívül a szauna, amit itt komolyabban vesznek, mint bárhol, amit eddig tapasztaltunk. A különálló, intimitást biztosító épületben rengeteg féle szauna elérhető, amelyek mind üzemelnek is, nem mint némely versenytársnál, ahol legfeljebb a felét kapcsolják be. A személyzet nem csak hozzáértő, de lelkes is (ezt egyébként nagyon kevés kivétellel a teljes gárdára elmondhatjuk), ha kell segítenek, egyébként pedig a háttérben maradnak. Különlegesség a vicces/bájos trópusi eső zuhany, amely hang és fényhatásokkal ízesíti a mosakodást. Valószínűleg a nagyszámú külföldi vendégnek köszönhető, hogy a Spiritben főleg valódi szaunázás zajlik, fürdőruha nélkül, komolyan véve az élvezetet és az egészséget is. Akik nagyon-nagyon felszabadultak, a meztelenséget még a zárt teraszon is folytathatják.

A wellness-hez hozzátartoznak a kezelések is, a hammamról már szóltunk, a többi kezelőszoba jóval visszafogottabb, viszont igen gáláns a térhasználatuk, máshol három ágyat is bepréselnének ennyi helyre. A Spirit által nyújtott kezelések egy kis részét kipróbáltuk, bár ránk nem volt nagy hatással a csak itt elérhető ThaliSens módszer, ismerünk olyat, aki csodálatosnak találta.

Kattintson a képre, ha többre is kíváncsi
©

Az mindenesetre tény, hogy a Spiritben elérhető wellness, szépészeti és gyógyászati szolgáltatások köre nagy valószínűséggel egyedülállóan széles, szinte már zavarbaejtően sokféle dologból lehet választani. Az épületen belüli tevékenységek mellett az erdei séta, a futás, a bringázás (a szálloda ad kerékpárt) is remek opció, hogy valóban tartalmas legyen a nyaralás vagy az őszi-téli vakáció.

Vidéken a budapestihez képest jóval nagyobb szerepe van a szálloda éttermének, hiszen a külső lehetőségek korlátozotabbak mind mennyiségben, mind minőségben. A Spirit éttermét alaposan megvizsgáltuk, ettünk ültetett ebédet, büféreggelit és vacsorát, illetve degusztációs menüt, sőt, még a konyhában is alaposan körülnéztünk. A látottak, kipróbáltak alapján kérjük az utazókat, hogy ne maradjanak meg a büfévacsoránál! Persze, egyszerűbb, különösen családdal, de a konyha teljesítményéről keveset mond, hiszen egy átlagízlésnek kell megfelelni. Ha saját elképzelésünk alapján rendelünk az étlapról, tovább fog tartani, viszont nagyságrendekkel nagyobb élményt nyújt majd, higgyék el.

Kritikus véleményeket természetesen a Spirittel kapcsolatban is hallottunk már. Akadt, aki a személyzetre panaszkodott, mi sokukkal beszéltünk és mindenki nagyon kedves volt. Volt, aki az ételt nem szerette, ez persze ízlés kérdése, de miután végiglátogattuk a budapest luxusszállók éttermeit, mi nem találtunk kivetni valót a Spirit éttermében, inkább csak dicsérni tudjuk, a büfévacsora pedig korrekt. Nyilván egyetlen szálloda sem tud mindenkit boldoggá tenni, de a Spirit a mi esetünkben igen-igen jó eredményt ért el.

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Az igazi luxus wellness

Hazánkban csak az elmúlt 15 évben vált ismertté a wellness fogalma, sokan csak egy új, megfoghatatlan trendet látnak...