szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A verseny célja, hogy megdőljön a bécsi Wilhelm Richard alpinista szakaszrekordja, aki 194 kilométeres hegymenetével...

A verseny célja, hogy megdőljön a bécsi Wilhelm Richard alpinista szakaszrekordja, aki 194 kilométeres hegymenetével 2006-ban a steiermarki Schladmingben nyerte el a világbajnoki címet.
   
"Egyáltalán nem teljesítménysportról van szó: fontosabb a természet és a hegyek" - fejtette ki Sandra-Nadine Rossner, az egyik szervező.
   
A résztvevők hossz és nehézségi szint alapján választhatják ki a nekik megfelelő útvonalat. Az nyeri el a világbajnoki címet, aki három nap alatt a legtöbb kilométert teszi meg. Emellett megválasztják a világbajnok túracsapatot is.
   
Nemcsak a legjobbak érdemesülnek azonban az oklevélre: mindenki, aki három különböző útvonalat teljesít, megkapja a világbajnokság bizonyítványát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Kilencvennapos kanapétúra Berlinben

A 25 éves Christine Neder négy magányos, Münchenben töltött hónap után döntött úgy, hogy kezébe veszi az irányítást és...