szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Aki az ünnepnapon városnézéssel akart emlékezni az 1990.

Aki az ünnepnapon városnézéssel akart emlékezni az 1990. október 3-án "kimúlt" kommunista német államra, az a legjobban tette, ha a Wilhelmstrasse felé vette az irányt. A pénzügyminisztérium épületével szemközti telken igazi nosztalgiaélményre válthatott belépőt. Egy ügyes vállalkozó az egyesülés után összevásárolt mintegy 70 darabot a keletnémetek megunt és "levetett" Trabantjaiból, mókás színekre fényeztette őket, és létrehozta a Trabi Safarit.

©

Berlin vállalkozó kedvű vendégei a Safari-telepen kiválasztott Trabiba ülve fedezhetik föl a német főváros nevezetességeit. Minden kocsiban beépített gépi "idegenvezető" segíti a tájékozódást, és sorolja a látnivalókat. Német mellett angol és francia nyelvre is beállítható gépi szöveg. Két különböző útvonal között lehet választani, egy-egy túra időtartama körülbelül 60 perc.
   
Az egyik útvonal, a Berlin Wild East elnevezésű csak a város keleti felén át vezet. Ez érinti többek között a Brandenburgi kaput, az Unter den Linden sugárutat, a Történeti múzeumot, a Dómot, a Vörös városházát és az East Side Gallery néven ismert egybefüggő, mintegy 800 méter hosszú maradványát a hírhedt berlini falnak, amelyet még 1989 novemberében német és külföldi művészek festettek be különböző motívumokkal.
   
A Berlin Classic elnevezésű másik túra a Zimmerstrassén át a Potsdamer Platzra vezet, majd onnan tovább a Kurfürstendamm érintésével a KaDeWe áruházhoz, a Tiergartenben álló Siegessäuléhoz (Győzelmi oszlop). Innen a Június 17. sugárúton végig a Brandenburgi kapuig folytatódik a túra, majd a kormányzati negyed és az új főpályaudvar mellett elhaladva a Reinhardstrassén és a Friedrichstrassén át jutnak vissza a turisták a Zimmerstrasséra és a Wilhelmstrasséra.
   
Az autók garantáltan régi, kétütemű motorral szerelt darabok. Így az utasok nemcsak a jellegzetes kipufogógáz szagával, de a kormányoszlopon elhelyezett sebességváltó rejtelmeivel is megismerkedhetnek városnézés közben.
   
Az egyórás furikázás díja a Trabiba beülők számától függ. Két személy esetén összesen 80, három személynek 105, négy személynek pedig 120 eurót kell fizetni. A túra végén minden "kormányos" - tehát az utasok közül az, aki vezetett - Trabi-jogosítványt kap emlékbe.
   
MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Kilencvennapos kanapétúra Berlinben

A 25 éves Christine Neder négy magányos, Münchenben töltött hónap után döntött úgy, hogy kezébe veszi az irányítást és...

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Metróként érkezne a vonat a ferihegyi reptérre

Metróként érkezne a vonat a ferihegyi reptérre