szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2010/2011 szezon árai 2010.12.23.

A 2010/2011 szezon árai
2010.12.23.-ig vásárolt Felnőtt Junior Gyermek
10 napos 200 € 160 € 140 €
15 napos 230 € 185 € 160 €
Teljes szezon 290 € 230 € 200 €
2010.12.24.-tól vásárolt Felnőtt Junior Gyermek
10 napos 220 € 175 € 155 €
15 napos 270 € 215 € 190 €
Teljes szezon 330 € 265 € 230 €

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Szlovákia több sípályája is közös akcióban vesz részt évek óta a hatékonyabb vendéglátás érdekében (ez egyébként példaértékű hozzáállás), az úgynevezett Slovakia Super Skipas síbérlet futtatásával, amely egy fényképpel, névvel ellátott kéteurós letétű chipkártya, amelyet Szlovákia nyolc legnagyobb síterepein válthatunk be.

"Azon az áron, amivel az Alpokban vagy a Dolomitokban csak egy hétig, Szlovákiában egész szezonban síelhetnek" - olvasható az akciós bérlet hirdetésében, és az árak valóban igen megnyerőek: a teljes szezonra szóló felnőtt bérlet ára 290 euró (kb. 80 ezer forint), amiért egész Szlovákiában szinte bárhol, bármikor szabadon síelhetünk (december közepe után ez az összeg emelkedik, de a 330 eurót sem találjuk túl nagy összegnek a teljes szabadságért). Külön öröm, hogy a 10 és 15 napos bérletek esetében sem kell kompromisszumokat kötni, ezek egész szezon alatt felhasználhatóak, nem kell egymást követő napokon síelnünk, ha éppen nincs hozzá kedvünk.

A kártyás síbérletet több módon is beszerezhetjük: ezen a weboldalon közvetlenül rendelhetünk, a Ticketportal és az Eventim SK irodák is foglalkoznak előzetes értékesítéssel (csak október 15.-től december 24.-ig, tehát erről már lecsúsztunk, de nem árt tudni a következő szezonra gondolva), de akár az olyan nagy sípályákon is válthatunk bérletet, mint a Jasná Alacsony- Tátra, a Tatranská Lomnica, a PARK SNOW Donovaly, a PARK SNOW Štrbské Pleso, vagy a PARK SNOW Veľká Rača.

Természetesen a legtöbb helyen bankkártyával is fizethetünk, így pillanatok alatt kézhez kaphatjuk saját kártyánkat. Azt fontos tudni, hogy a síbérletek fényképpel, névvel ellátottak, azaz nem átruházhatóak. Az utasnak kötelessége az utazási feltételeket, az árlista feltételeit, és az úgynevezett Fehér kódex szabályait betartania, erről természetesen részletes tájékoztatást kap a helyszínen, vagy ezen a weboldalon.

Már korábban említettük, hogy a személyre szabott chipkártya letéti ára 2 euró, ha ezt szeretnénk visszakapni az általunk igénybe vett időtartam lejárta után, akkor csak sértetlen állapotban le kell adnunk a bérletet (csak sértetlen és kifogástalanul működő bérletet vesznek vissza). A kártya visszaváltható a pénztáraknál, az INFO irodákban, a Koliba GORAL, a PATTY SKI, DAMI SPORT, SKI-TI síiskolákban, a Bistro Záhradištén, és a Chata pod Magurouban, vagy a központokban elhelyezett chipkártya automatákban.

Fontos még megemlíteni a PARK SNOW card nevű akciót is, amely szintén nagy népszerűségnek örvend Szlovákiában. Ez gyakorlatilag egy árengedményekre feljogosító kártya, amelyet a Donovalyn, Veľká Račá-n, vagy a Magas- Tátrában található szálláshelyek adnak ki vendégeiknek, de a szezonjegyet vásárlók is automatikusan, ingyenesen megkapják. A kártya alapból 20 százalékos kedvezményt biztosít a 3 napos síbérletre, és 30 százalékos kedvezményt a 6 naposra, ráadásul több síiskola és vendéglátóhely is árengedményt ad a kártya felmutatójának, erről bővebb információt ezen az oldalon találhat, kattintson!

A szlovákok tehát rájöttek, hogyan lehet vendégeket csalni a sípályákra, nem csoda, hogy évről évre egyre többen látogatnak a Tátrába síelni, mivel itt tényleg olcsón és szabadon lehet élvezni a csúszás varázsát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!