szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tanuljuk meg a sírepülés alapjait Ha esetleg a profik világába szeretnénk betekintést nyerni, akkor erre is...

Tanuljuk meg a sírepülés alapjait

Ha esetleg a profik világába szeretnénk betekintést nyerni, akkor erre is lehetőségünk van a Neuper & Team síiskolában, ahol Hubert Neupe volt síugró (jelenleg sportmenedzser és szervező) tanít meg bárkit a látványos sport elemeire. Minden résztvevő oklevelet kap a legjobb személyes teljesítményéről, már ha sikerül az egyhetes tanfolyam végén sikeres ugrást végrehajtania.

Pihenjünk téli luxusban

Ha szeretnénk minden nap síelni, de mindezt tökéletes kényelemben és luxusban kívánjuk tenni, akkor az Achensee partján található új Kronthaler négycsillagos superior hotelbe kell látogatnunk. Az exkluzív alpesi szálloda 2010 telén nyitotta meg kapuit és kalauzolja a vendégeket a wellness és SPA, a feledhetetlen kulináris élmények és az alpesi életérzés varázslatos világába - ráadásul itt mindenért bankkártyával is fizethetünk, így a tökéletes kényelemmel nem lesz gondunk, ráadásul a téli romantikázás is adott.

Kóstoljuk meg Ausztria legfinomabb vadételét

Az nem titok, hogy az osztrákok tudnak főzni, több ínyenc régió is található a térségben, a legjobb vadételt azonban egy apró stájer falucskában, Turnaiban szolgálják fel minden csütörtökön. Itt található ugyanis Ausztria egyik legismertebb fogadója, a Pogusch, ahol a szarvashúsból készült császárgulyás elképesztő sikertörténetté vált.

Korcsolyázzunk befagyott tavon

Bár Ausztriában több mesterséges jégpálya is várja az érdeklődőket (sícentrumokban is), de nincs felemelőbb a természet közelségénél. A karintiai Weissensee például Európa legnagyobb, megbízhatóan befagyó és karbantartott természetes jégfelülete, amelyet mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni, feledhetetlen látványban és élményben lesz részünk. A mintegy 40 centi vastag jégen lovas szánokkal és túrázókkal is találkozhatunk, a befagyott tó felett lenyugvó nap látványa pedig csodás élmény.

Nézzünk meg egy kiállítást Bécsben

2011-ben több bécsi múzeumban is akadnak érdekes kiállítások, egyébként is érdemes egy hétvégét az osztrák fővárosban tölteni, sokkal színesebbé tesszük így a téli kiruccanást. 2011-ben a következő új kiállítások közül válogathatunk:

Alsó-Belvedere, Rennweg 6, 1030 Bécs
2011. február 17.–június 13.: Egon Schiele – Portrék és önarcképek
2011. október 14.–2012. március -4.: Gustav Klimt/Josef Hoffmann: A modernizmus úttörői
2011. június 17–október 2.: Hans Makart
Művészek Háza, Karlsplatz 5, 1010 Bécs
2011. június 18.–október 16.: Makart, a fenomén
Albertina, Albertinaplatz 1, 1010 Bécs
2011. január 28.–május 15.: Roy Lichtenstein

Ünnepeljük a tavaszt a hegyekben

Az Ischgl Aréna nem csak a téli sportokban jeleskedik (összesen 209 kilométernyi, tökéletesen karbantartott sípályát kínál a síelőknek és snowboardosoknak), hanem amolyan hegyi-fesztivál jelleget is magára öltött. Az idei síszezon egy kivételes élményt nyújtó rendezvénnyel zárul: 2011. április 30-án, a 2000 méteres magasságban fekvő Idalpon rendezik meg a legendás „Top of the Mountain” koncertet, amellyel a téli szezont búcsúztatják. Azt még ugyan nem lehet tudni, hogy kik lépnek majd fel a koncerten, de nem kispályás szervezés lesz, az már sejthető.

Legyünk spontán utazók interaktív térképpel

Ausztria csodáit nem lehet egyetlen cikkben összefoglalni, arra viszont akad lehetőség, hogy mindenki szabadon döntse el, mit is tart érdekesnek. Az austria.info oldalán található egy interaktív térkép, amelynek segítségével felfedezhetjük az egész országot, de még a napi időjárásról is tájékozódhatunk. Ezek után pedig irány az osztrák tél, akár sílécekkel, akár azok nélkül.

-NB-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Szenvedély vagy betegség: emberi szükségletünk-e a függőség?

Szenvedély vagy betegség: emberi szükségletünk-e a függőség?

"A mesterséges intelligencia úgy megy át a középosztályon, mint az úthenger"

"A mesterséges intelligencia úgy megy át a középosztályon, mint az úthenger"

Nincs már magyar krumpli a boltokban

Nincs már magyar krumpli a boltokban

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

100 forint osztalékot fizet részvényenként a Richter

100 forint osztalékot fizet részvényenként a Richter

33 214 milliárd forintnyi összeget költ el a Samsung, hogy övék legyen a világ legjobb processzora

33 214 milliárd forintnyi összeget költ el a Samsung, hogy övék legyen a világ legjobb processzora