szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A síelés, snowboardozás szerelmesei már biztosan tervezik, melyik hófödte hegyet látogatják meg a téli hónapokban.

A síelés, snowboardozás szerelmesei már biztosan tervezik, melyik hófödte hegyet látogatják meg a téli hónapokban. Azok számára, akik az országhatárokon túl fekvő síparadicsomokat keresik fel, különösen fontos, hogy megfelelő biztosítással, felkészülten keljenek útra. A külföldi egészségügyi, orvosi ellátás vagy a betegszállítás költsége biztosítás nélkül nagyon komoly nehézséget jelenthet. Utasbiztosítással azonban a legtöbb téli balesettel kapcsolatos kiadás elkerülhető, sőt, a poggyász sérülését, lopását is megtérítik. A biztosítók kínálatában megfelelő ajánlatot találhatnak az utazók mind a téli sportoláshoz, mind a nyári hegyvidéki túrázáshoz.

A balesetre is fel lehet készülni
©

A téli sportbalesetek megelőzésekor elsődleges a megfelelő védőfelszerelés. Nem véletlen, hogy egyre több sípályán kötelezővé vált a sisak viselete az elmúlt években. Használata kötelező a legtöbb lengyel, olasz, skandináv és osztrák síterepen. Szintén fontos, hogy a síelni vágyók ismerjék és betartsák a sípályák írott és íratlan szabályait. Elengedhetetlen, hogy figyeljenek másokra is, egymás testi épségét ne veszélyeztessék. A rutinos sízőknek sem szabad egyedül nekivágniuk a hegyeknek, még a kijelölt pályákon maradva is mindenki mellett legyen egy társ vagy kísérő. Ügyelni kell a kisgyermekekre és arra is, hogy a pályák nem vagy rosszul belátható részein ne álljanak meg a síelők. Ha baleset történik, minden síelő köteles segítséget nyújtani, akárcsak a közúti közlekedésnél.

Az utasbiztosítási alapcsomagok nagy része már fedezi a biztosított felkutatásának, mentésének illetve a betegszállításnak a költségeit is. Síbaleset esetén nagyon fontos, hogy ezekre az elemekre is legyen biztosítási fedezet. Akkor sem szabad utasbiztosítás nélkül elindulni, ha valaki csak az indulás előtti napokban, pillanatokban tud a biztosítás megkötésével foglalkozni, már erre is akad lehetőség (pl. a K&H Telecenterén éjjel-nappal fogadják a hívásokat).

A merészebb sportok kedvelői valamivel nagyobb kockázatot vállalnak, ezért érdemes ellenőrizniük az utasbiztosítás szerződési feltételeiben, hogy ezekre a sporttevékenységekre kiterjed-e az adott biztosítás fedezete. A vadászoknak, hegymászóknak és sziklamászóknak sem szabad biztosítás nélkül maradniuk, de az ő esetükben több biztosító a magasabb kockázat miatt csak pótdíj megfizetése vagy kiegészítő biztosítás kötése esetén vállalja a szerződéskötést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!