szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tilos lesz május 23-tól rágyújtani New York parkjaiban, strandjain, sétányain és a gyalogos zónákban az erről szóló jogszabály szerint.

A rendelkezés bírálói úgy vélik,  a városvezetés ezzel már megsérti az emberek magánéletét. Michael Bloomberg polgármester kedden írta alá a dohányzási tilalom szigorításáról szóló jogszabályt, amelyről a város közgyűlése már korábban szavazott. New Yorkban eddig az éttermekben és a bárokban volt tilos rágyújtani. 

Frederick Law Olmsted újságíró, várostervező egykor a város tüdejeként magasztalta a parkokat, olyan mennyországként, amelybe az ember elszökhet a zsúfolt, zajos és szennyezett utcákról - utalt közleményében Bloombert. "Biztosítanunk kell, hogy köztereink ezt nyújtják, ép tereket, ahol mód van a kikapcsolódásra" - fűzte hozzá a városvezető. A tilalmat megszegő dohányosokat először figyelmeztetésben részesítik, majd 50 dolláros bírságot szabnak ki rájuk. 

New York városa Chicago és San Francisco mögé sorakozott fel a köztéri dohányzás tilalmával. A dohányosok továbbra is rágyújthatnak a járdán, a parkolókban, az utcákon és otthonaikban, bár a legtöbb főbérlő nem engedélyezi a cigarettázást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!