szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Év kórháza díjat az idén két kategóriában osztották ki. Az 1251 ágyas Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a "nagyok", tehát az 500 ágy feletti egészségügyi intézmények kategóriájában nyerte el a címet. Az 500-nál kevesebb ággyal működő "kis" kórházak között Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza és Rendelőintézete lett a díjazott.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nyerte el az idén a Magyar Kórházszövetség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Év kórháza díját - közölte Rácz Jenő, a kórházszövetség elnöke.

Az Év kórháza díjat az idén két kategóriában osztották ki. Az 1251 ágyas Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a "nagyok", tehát az 500 ágy feletti egészségügyi intézmények kategóriájában nyerte el a címet. Az 500-nál kevesebb ággyal működő "kis" kórházak között Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza és Rendelőintézete lett a díjazott. A díjakat Velkey György, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke a szövetség éves kongresszusának zárónapján adta át pénteken Egerben.

©

Tölgyes Anna, a szolnoki Hetényi Géza kórház megbízott fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: 2005 óta a szakma, azaz a kórházszövetség és a szaktárca évről évre kitünteti az ország legjobb és legeredményesebben működő gyógyító intézményét. A kórházak a hagyományoknak megfelelően 2011-ben is pályázat benyújtásával vehettek részt a versenyben, majd prezentáción be kellett mutatniuk tevékenységüket a minisztériumban. Az ott elhangzottak gyakorlati megvalósítását szakmai bíráló testület ellenőrizte szigorú és átfogó, az energiahatékonyságtól az ellátás és az oktatás színvonalán át a gazdálkodásig és a kommunikációig terjedő szempontrendszer alapján.

Az elismerést, amelyhez ötmillió forintos pénzjutalom is jár, a szolnoki kórház képviseletében Jánosiné Bene Ildikó, az intézmény főigazgató főorvosa vette át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására