szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény fagyok várhatók a következő napokban a reggeli órákban, emellett napközben is hideg idő ígérkezik. Érdemes melegen öltözködni, előkeresni ruhatárunkból a meleg télikabátot, hogy elkerülhessük a megfázást.

Pénteken nem várható számottevő fronthatás, a napos órák jót tesznek a kedélyállapotnak, és a hideg, de tiszta levegőben a szervezet oxigénellátása is javul. Erősítsük az immunrendszert vitamindús őszi gyümölcsökkel, zöldségekkel: fogyasszunk körtét és almát, de bőségesen van a piacokon paprika is, amely a C-vitamin pótlásában segíthet - tanácsolja a Meteoklinika.

A gépjárművel közlekedők a nap nagy részében kedvező feltételek mellett autózhatnak az utakon, bár a fagyos reggelen néhol nagyon vékony, de veszélyes jégréteg alakulhat ki az utak felületén. Érdemes körültekintően, figyelmesen haladni ezekben az órákban. Napközben viszont már csak az időnként megélénkülő szél csökkentheti kissé a menetstabilitás, illetve az alacsony napállás miatt szembe sütő nap fénye lehet zavaró.

Vegyük elő a ruhatárunkból a téli darabokat, mert a reggeli órákban helyenként keményen fagyni fog. Elsősorban a nap első felében még a kesztyűnek, a sapkának és a sálnak is jó hasznát vehetjük. Az élénk szélben tovább csökken a hőérzet, a ténylegesnél is hidegebbnek érezzük majd a levegőt. Csapadéktól azonban továbbra sem kell tartani, az esernyőre nem lesz szükségünk.

A beáramló hideg légtömeg kedvező hatásaként a szennyezőanyagok aránya alacsony marad, még a nagyvárosok levegőjét is tisztának mondhatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden