szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a főszereplője a dohányzást tiltó törvényről tájékoztató kampánynak - közölte az InfoRádió. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az intézkedéssel kapcsolatban pozitív visszajelzésekről számolt be.

Az emberek pozitívan fogadták a nemdohányzók védelméről szóló törvényt - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Népligeti autóbusz-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón, ahol az intézkedéssel kapcsolatos új kampányfilmet is bemutatták.

Kemény Dénes
©

Szócska azt mondta, több olyan esetről hallott, hogy valaki a törvény miatt tette le a cigarettát, és azt tapasztalja, hogy a társadalom többsége elfogadta a döntést. Elmondta azt is, hogy dolgoznak az e-cigarettával kapcsolatos szabályozáson, mert amellett, hogy az eszköz segítheti a leszokást, az államtitkár szerint el kell kerülni, hogy az e-cigaretta a rászokás előszobája legyen, és a bevizsgálatlan eszközökből ellenőrizetlen mennyiségű nikotin jusson a szervezetbe.

A dohányzást tiltó törvény tájékoztató kampányában Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabda válogatott szövetségi kapitánya vállalt főszerepet. Mint mondta, a csapatban nem jellemző a dohányzás - közölte az InfoRádió.

"Amitől mindig frászt kaptam, és amit soha nem tűrtem, az a napi három-négy szál cigaretta elszívása. Vagy csináljuk komolyan, vagy sehogy. Aki úgy tudta beverekedni magát a válogatottba, hogy napi egy doboz cigarettát szívott el, azzal nem tudtam igazán mit kezdeni, mert ez szenvedély. Persze amikor valaki eléri a 26-28 éves kort, és rájön, hogy a terheléssel együtt már sok a napi egy doboz cigi, az magától is abbahagyja a dohányzást. Van olyan háromszoros olimpiai bajnokom, aki már második éve nem dohányzik, pedig 15 éves kora óta napi húsz szálat elszívott. De ez a kivétel, a többiek általában maguktól sem dohányoztak" - mondta a kapitány.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szerint január elsejétől tilos a dohányzás a közösségi területeken, a bírságolás türelmi ideje április elsejéig tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!