szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Február 21-én megtörtént Magyarországon az első olyan szívátültetés, amelyhez a beültetendő szív az Eurotransplanton keresztül érkezett Magyarországra. Európában közel 60 ezer ember vár új szervre

Magyarország január 1-től átmenetileg már csatlakozott az Eurotransplant International Foundation-hoz. Ennek köszönhetően 2012. február 21-én megtörtént az első olyan szívátültetés, amelyhez a beültetendő szív az Eurotransplanton keresztül érkezett – írja a Medical Online.

A sikeres műtétről ma délután sajtótájékoztatón számolnak be. 

Az Eurotransplant nonprofit nemzetközi csereszervezet a szervátültetésre alkalmas donorszervek szétosztását koordinálja hét európai országban. A csatlakozást követően a szervezethez tartozó valamennyi országból kaphatnak a magyar betegek szerveket, cserébe Magyarország átadja a hazai várólistákon lévők számára alkalmatlan szívet, májat, vesét a más országokban szervátültetésre várakozóknak.

.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!