szerző:
hvg.hu

A New York Times bestseller szerzője, Joe Chang az öregedésgátlás titkait tárja fel új könyvében, amelyet hamarosan bemutatnak.

Harmincévnyi akadémiai kutatás eredményeképpen Joe Chang tudós csapatának sikerült kifejleszteni egy módszert az öregedés genetikai szinten történő mérésére, s annak befolyásolására. Megcáfolta azt a korábbi tézist, amely szerint egyetlen gén felelős az öregedésért. Kutatásainak köszönhetően sikerült beazonosítania és elkülönítenie az öregedésért felelős géncsoportokat - állítja a szerző legújabb könyvében, amely Az öregedés mítosza: a fiatalos külső és közérzet titkainak feltárása címmel jelent meg.

A fiatalság forrásának kutatása évszázadok óta folyik. A napjainkban alkalmazott legfontosabb tudomány lényege a megelőzés és az öregedésgátlás. Az utóbbi évtizedekben néhány példa nélkül álló, figyelemre méltó tudományos kutatás feltárta az öregedés titkait, ami lehetővé tette a tudósok számára, hogy kulcsfontosságú eredményeket hozzanak napvilágra az öregedésgátlás területén. Míg azonban a szakemberek nagy része számára az öregedés jeleinek tüneti kezelése a cél, addig a Joe Chang által kifejlesztett  új technológiának köszönhetően az öregedést konkrétan befolyásoló géneket, azok forrásánál veszik célba. 

Joe Chang merőben új megközelítése arra fókuszál, hogy befolyásolja a génexpressziót, visszanyerve a szervezet  fiatalkori egyensúlyát. Jelenleg több mint 75 tudós és munkatárs folytatja a létfontosságú munkát a Utah állambeli Provoban működő anti-ageing laboratóriumban annak érdekében, hogy beazonosítsák a konkrét, működő génkészleteket, amelyek felelősek nem csak a bőr, hanem minden testrész fiatalos tulajdonságaiért.

Joseph Chang számos, többszörösen méltatott cikket, ismertetést és könyvet publikált a gyógyszertan és a táplálkozás-tudomány területén azalatt a 18 év alatt, amelyet az egészség-iparban eltöltött. Tudományos munkatársként dolgozott a Johns Hopkins Egyetem Higiéniai és Közegészségügyi Továbbképző Intézetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt

Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba

Hadházy: Ez már nem egy korrekt rendszer, de az lesz, tudjuk, mit kell tennünk

Hadházy: Ez már nem egy korrekt rendszer, de az lesz, tudjuk, mit kell tennünk

Ibrahimovic jövőre sem tér vissza Európába

Ibrahimovic jövőre sem tér vissza Európába

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Működik a recept: mesterséges szigeteket hoztak létre, sikerült visszacsalogatni az állatokat

Működik a recept: mesterséges szigeteket hoztak létre, sikerült visszacsalogatni az állatokat