szerző:
Orcifalvi Anna Nóra

Utcai plasztika címen illegális szépészeti beavatkozásokról írt könyvet Amerika legnagyobb szilikonfenekű nője.

Vanity Wonder kétgyerekes édesanya, aki eddig csaknem 15 ezer dollárt költött fenékinjekciókra és most úgy döntött, hogy könyvben rántja le a leplet a feketepiac kozmetikai eljárásairól – amelyeknek ő is alávetette magát. Az elmúlt hat évben az amerikai nő körülbelül ezerszer fecskendeztetett úgy nevezett orvosi szilikont a fenekébe. Titokban, sötét hotelszobák rejtekében – az eljárás ugyanis illegális az Egyesült Államokban. Eddig 15 ezer dollárt költött a saját fenekére, jelenlegi méretei pedig: 81-58-114.

Kétségtelenül formás
©

A könyv nyers és őszinte, Vanity Wonder harmincéves, kétgyermekes édesanya ugyanis maga is rabja lett a szilikoninjekcióknak, amivel hátsója méretét növelte, és a fenéknövelési vágya függőséggé alakult. Shot Girls című könyvében részletesen leírja tapasztalatait arról, hogyan lett asszisztense egy fekete piaci orvosnak, aki rengeteg nőt kezelt, kezdve a 17 éves tinédzsertől az idős, szemüveget és műfogsort viselő asszonyokig.

„A kliensek között ápolónők, rendőrök és gospel énekesek is voltak és mindannyian tudták, hogy az eljárás nincs rendben” – mondta Vanity a Daily Mail-nek. Legfőbb oka annak, hogy könyvben írta meg saját történetét az volt, hogy szeretné tisztázni a rengeteg félreértést, ami ekörül a „titokzatos világ” körül kialakult.

Az ok: hiúság

Vanity elsőként azt akarta megmagyarázni könyvében, hogy az emberek félreértik a nők indíttatását. „Nagyon sok oka lehet; például az is, hogy mindenki más ezt csinálja, egyszerűen hiúságból. Még csak nem is azért, mert nincs fenekük, egyszerűen belenéznek a tükörbe és nem tetszik nekik, amit látnak. Jobban meg akarnak felelni annak a képnek, amit saját magukról kialakítottak.” Az emberek kihasználták azt, hogy divat lett a nagyobb fenék, a nők pedig lecsaptak a lehetőségre, hogy találtak valakit, aki 14 ezer dollár helyett olcsóbban, más módon csinálja meg a beavatkozást.

A fenék méretének növelése legális módon is egyre népszerűbb, Miamiban tangaliftingnek hívják a fenékpárnázó és -emelő metódust, mely a laposabb hátsójú hölgyeken szeretne segíteni – írta korábban a hvg.hu. A beavatkozás során a régi módszer helyett - amikor implantátumot használtak a hátsó megemelésére és formálására, ezúttal a zsírbefecskendezős módszerre esküsznek, melynek alapanyagát a kliens combjából vagy hasából szívják le, majd juttatják be a fenék redőjénél az izmok közé.

Az ipari szilikon veszélyei

A szakértők szerint engedély nélkül orvosi eljárásokra vállalkozni olyan, mint az orosz rulett, Dr. John Martin plasztikai sebész szerint sokan óvatlanul ipari szilikont használnak orvosi szilikon helyett, mivel az utóbbi nagyon drága. Az ipari szilikon azonban nagy mennyiségben mérgező lehet, és a korrigálni kívánt testrész is groteszk látvánnyá válhat. Az orvos elmondása szerint megdöbbentő, hogy kik vállalkoznak ilyen eljárásokra. „Tanult, képzett emberek, nővérek, ápolók is igénybe veszik ezeket a titkos beavatkozásokat” – nyilatkozta a CBS4 TV-csatornának.

Vanity Wonder Shot girls című könyve a feketén kapható fenékinjekcióról szól
©

Vanity 2006-ban kezdte el a fenék nagyobbítást, „akkor még nagyobb utánajárást igényelt a procedúra, de most már bármelyik sarkon beinjekcióznak, bármilyen anyaggal, amit egy benzinkúton vásárolsz”. A nő bevallja, hogy az első két alkalommal mikor injekciózták a fenekét, fogalma sem volt, hogy mi történik, semmit sem tudott az eljárásról, sem a befecskendezett anyagról.

Vanity a néhány hónapig keringő halálesetekre is reagál a könyvében, amelyek azokról a nőkről szólnak, akikbe egy ilyen utcán árult, majd hotelszobában elvégzett beavatkozás során tömítőanyagot vagy cementet fecskendeztek.

Van, aki semmitől sem riad vissza

Bár Shot Girls című könyvének eredeti célja, hogy figyelmeztesse, és óva intse a nőket az olcsó és gyors eredményeket produkáló feketepiaci injekcióktól, Vanity elismeri, sokan megkérdezik tőle, hogy hol kaphatóak.

„A nők könyörögnek nekem, hogy áruljam el, hova forduljanak, pedig sokan belehaltak már feketepiaci beavatkozásokba” – mondta Vanity, aki abbahagyta az illegális injekciózást, mikor kishíján börtönbe került. „Rájöttem, hogy ha bármi történne velem, nem tudnék vigyázni a fiaimra, ez volt az, ami leszoktatott a függőségemről”.

Vanity ha ma tükörbe néz, elégedett magával, és hálás azért, hogy épségben megúszta a beavatkozásokat, ma már elsődleges célja figyelmeztetni az embereket, hogy ez nem járható út. „Nem vagyok maradéktalanul boldog, de szeretem magam. Nem kerültem börtönbe, van kezem és lábam, nem haltam bele ebbe a hülyeségbe, amit csináltam.”

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megtarthatja érdemkeresztjét a bicskei gyermekotthon jogerősen elítélt egykori igazgatója

Megtarthatja érdemkeresztjét a bicskei gyermekotthon jogerősen elítélt egykori igazgatója

Jobb lesz megbarátkozni a tartósan gyenge forint gondolatával

Jobb lesz megbarátkozni a tartósan gyenge forint gondolatával

Kiszivárgott: egy tévét is bemutathat holnap a Huawei

Kiszivárgott: egy tévét is bemutathat holnap a Huawei

Egyre több üres állásba várnak tanárokat

Egyre több üres állásba várnak tanárokat

Kiderült, kinek utalnak haza a kivándorolt magyarok

Kiderült, kinek utalnak haza a kivándorolt magyarok

Tarlós: "A Margitszigeten talán olyan gyávának tűntem?!"

Tarlós: "A Margitszigeten talán olyan gyávának tűntem?!"