szerző:
Marx testvérek

A fröccs: vicc. A lecsó: káosz. Ketten együtt: Joker. Csak rá kell nézni a menüre: rendezetlenül keveredő elemek, meghatározhatatlan halmazállapot, maga a gasztropoén. Teszteltük a lecsófröccs piknik humorérzékét a hétvégén.

A lecsó pimaszság, mégpedig a csípős fajta. A fröccs erősíti a jellemet és a retorikai képességeket, amiből jó sokat meg tudunk inni, vagy ahogy Pongrácz János bácsi mondja Kemence világfaluban: enni.

©

Hétvégén zajlott le a lecsófröccs piknik a budapesti Palota-negyedben. Első számú Jedi lovagja, Váncsa István a Mikszáth téren kevert anarchiát bográcsban. Vicc is volt, káosz is volt. Az utóbbi nem csak a kondérban, hanem körülötte is, mert leülni alig lehetett, találtunk asztalt szék nélkül, széket asztal nélkül, széket és asztalt pincér nélkül, étlapot lecsó nélkül, valamint ezek minden permutációját.

Ámde ez így is van rendján, hiszen, ismételve magunkat, a fröccs vicc és a lecsó káosz. A Krúdy Gyula utca vendéglősei pedig elmodnták a lecsóviccet, ahogy ők ismerik. Meghallgattuk őket.

Darshan

Alkotó: Bona Róbert séf

Budapesti verziót képzelt el, némi magyar és latin vidékkel. Készített barackos és babos lecsót. Az előbbit kifejezetten hölgyeknek szánja, magának otthon sose készítene. (A csapat hölgy tagja, Elektra erre elhúzta száját: azért csajos, mert édes?). A babos meg maradt fickós változat, csípős, nehéz, férfias, mint egy mexikói éjszaka.

Bona Róbert a lecsó mellé nyuszikás viccet ajánl, olyat, ahol nyuszika áldozat. Nézzük...

 - Hova mész, Medve?

 - Lengyelországba disszidálok.

 - Vigyél magaddal!

 - Nem lehet, feltartóztatnak a határon állatcsempészetért, és nekem ki kell jutnom a Putyini szorításból.

- Ugyan már, tegyél a szivarzsebedbe, ott nem találnak meg.

Beleegyezik és eljutnak a határhoz.

- Na Medve – mondja a határőr – papírok rendben, de mi az ott a szivarzsebedben?

- Eeeeez? – rácsap – Ez csak Nyuszika fényképe.

A vicc nem csak azért rossz, mert írásban nem lehet elmesélni, hanem önmagában is humortalan. De mindez nem számít fröccsöző viccmesélésnél.

©

Fiktív

Alkotó: Bodnár Zsolt séf

Itt találtunk tortaszeletre vágott, rizsfelfújtas, baconbe csomagolt lecsót és ratatouille-t is, ami a L’ecsó című rajzfilm óta igen népszerű.

Autentikus francia receptet szeretett volna megvalósítani. Sok hagymát pirított, paradicsommal besűrítette és párhuzamosan meggrillezte a zöldségeket: pattiszont, amely közeli rokonságban áll a tehetségtelen amerikai vámpírfiúval és padlizsánt. Végül egy gyors forralásra összeborította őket.

Vicc:

- Két paradicsom megy a sivatagban. Az egyiknek orgazmusa lesz – ezt ismered?

- Nem.

- Pedig jó. (Mármint az orgazmus – a szerk.)

©

Leonardo

Alkotó: misztikus balatoni ködbe burkolózik - az ötletet átvette Darázs Szabolcs séf, magyar hangja Matics Norbert üzletvezető.

Rókagombás-csirkemájas lecsó. A rókagomba állítólag jellegzetes roma-koszt, ezért is Cigánylecsó a becsületes neve. Nincs nagy varázslat benne: a gomba szárítva, a máj pirítva kerül a hagyományos fogásba.

Viszont készítettek habaneros válozatot is az ultra-ultra-ultra-perverz-erős paprikából azoknak, akik szeretik, ha elsőfokú égés bizsergeti mandulájukat.

Agresszív malackás viccet ajánlanak.

Thanos Arvanitis és Iryna Ivaschenko IMF delegáltak sétálnak az I. Szent Kövér László téren. Feléjük kerekezik Agresszív Malacka, de eltaknyol. Iryna és Thanos elhajítják a jegyzőkönyveket, hogy segítsenek.

- Ó, nó! (Ó, nem! – a szerk.) Hev jú hört jorszelf bedli? (Nagy a bibi? – a szerk.)

- Anyád a bibsi, én így szállok le!

©

Blues Pub

Lágyra hagyott, tojásos, vastag és szalonna pörcök ékeskednek a tetején. Tovább nem is kell dícsérni. De miért blues lecsó?

„Nemes Nagy Péter bátyánk, aki a Petőfin vezette a blues műsort, ő főzte ezt mindig koncertek előtt meg után. Ő is zenész, a többiek is, lecsó felett beszélték meg dolgaikat.” Tabáni nosztalgia, vissza a kockásinges 80-as évekbe. Mellé 3 kilós, igazi magyar kenyér jár.

Nincs vicc, Hofi mindet elmondta. Például azt is elmondta, hogy Ausztráliában jobb a választási rendszer, mert a plakátokat köpésmagasságon felül találhatjuk.

©

Zappa

„Hagyjuk az erdélyi hideg lecsót, az egy blöff. Amúgy nagyon jó, de semmi több, mint a lecsó alapanyagokból összeállított saláta. Beszéljünk inkább a lecsó batyuról.” Petz Rajmund üzletvezető azt magyarázza, hogy görög mintára a lecsót egy kis tészta szütyőbe csomagolják. (Elektra megint húzza a száját: nagyon pici a batyú, még retikülméterben is apró. De legalább jó.) Azért, hogy ne áztassa el a tésztát, kap egy kis lisztet és köményt. Ennyi.

Vicc nem jut eszébe. Azt mondja, hogy a filmek végére sem emlékszik, meg a könyvekre sem, csak arra, hogy tetszett vagy nem. Hát, itt egy rövid, erre emlékezni fog:

Két részeg borsó közül az egyik falrahányt.

TÁÁ-TÁM!!!

 

Korábbi tesztek:

Világpolgártársak, teszteltük a pesti gyrost

Igazi kakaós csigára vágyik? Itt találja

Ahol igazi rántott húst lehet enni - Nagy Levin és a panírpédia

Hol ehet igazi lángost Budapesten?

Ön enne hekket a Római-parton?

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Sebestyén Balázsék buckalakóknak nevezték a lomizókat

Sebestyén Balázsék buckalakóknak nevezték a lomizókat

Olyan fényt állítottak elő a tudósok, ami képes áthatolni a falfestéken is

Olyan fényt állítottak elő a tudósok, ami képes áthatolni a falfestéken is

"Országos vészhelyzet fenyeget a no-deal Brexit miatt"

"Országos vészhelyzet fenyeget a no-deal Brexit miatt"

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

14 milliót tapsolt el a Fidesz a februári frakcióülésre

14 milliót tapsolt el a Fidesz a februári frakcióülésre

50 millió ember ingyen játszik vele, de 499 937 csalót már kidobtak a sikerjátékból

50 millió ember ingyen játszik vele, de 499 937 csalót már kidobtak a sikerjátékból