szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hallás világába vezeti be látogatóit az Audioversum, Innsbruck új múzeuma.

"Interaktív és játékos módon ismerhetik meg a diákok, fiatalok és a felnőttek a hallás rendkívüli jelentőségét. Legfőbb törekvésünk, hogy felvilágosítsuk az mp3-lejátszójukkal folyamatosan hangos zenét hallgató gyerekeket és fiatalokat" - mondta Eckhard Schulz, a kiállítás kezdeményezője a megnyitón.

A különböző termek és interaktív installációk egyrészt az emberi fülben és az agyban lejátszódó fiziológiai folyamatokat, másrészt a hallás különböző megbetegedéseit hozza közelebb a látogatókhoz - magyarázta Schulz.

A "kiáltások termében" például a múzeum látogatói megmérhetik saját hangjuk erejét. A különböző tárgyak, mint a légkalapács vagy a sugárhajtású gépek hangerejét vibrációval, érintés útján teszik megtapasztalhatóvá a tárlaton. Az emberi fület virtuálisan, háromdimenziósan különböző hangokkal és zajokkal stimulálhatják a látogatók, így tapasztalva meg, milyen módon dolgozza fel az agy az akusztikus információt.

Az Audioversum a különböző halláskárosodások hatásait is bemutatja. A kiállítás szerda este nyílt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte