szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyáltalán nem muszáj lefogyni ahhoz, hogy jól nézzünk ki, sőt az öltözködéssel le is lehet csalni pár kilót. Tippek a hurkák ellen.

Feketét feketével. Ezt a fantáziadús cselt használják azok, akik szégyellik testüket a domborulatok miatt. Való igaz, hogy karcsúsít a sötét szín, azonban más megoldás is van arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Összeszedtünk hét nagyon fontos dolgot, amitől mindenki szebb lesz.

A bőség zavara – a méret

Nem jó módszer, hogy sátorba öltüzünk, ha takargatnivalónk van. A másik véglet sem a megfelelő megoldás, mert nem szép, ha rácuppan a hurkákra az anyag. Alapelv, hogy a szűk ruhadarabok csak vékony, csont és bőr embereken néznek ki jól, az izompóló pedig csakis izmokon, ezért, ha van rajtunk felesleg, törekedjünk arra, hogy a test vonalát követő, nem túl bő ruhákat válasszunk. Ezek nem csak előnyösebbek, de kényelmesebbek is. Ehhez azonban az is szükséges, hogy legyünk tisztában méreteinkkel, a ruhapróbánál ne próbáljuk becsapni magunkat se a két-hét-múlva-lefogyok, vagy ebbe-még-hízhatok ruhákkal.

A méret a lényeg
©

Pont, pont, vesszőcske – a minták

A mintákkal nagyon vigyázni kell, optikai csalódásokat okozhatnak, ezért nem árt tudni, hogy pontosan melyik irányba csalnak. A széltében csíkosról azt terjesztik, hogy szélesít, ám nem minden esetben van így – olvassák el a megfejtést, ahogy a hosszanti csíkok sem egyértelmű, hogy jól fognak mutatni egy gömbölyded alakon – még ha Obelix nem volt hajlandó mást húzni hordóhasára. A stylistok azt tanácsolják, hogy bátran hordhatnak mintás ruhákat a testesebbek, az előnyösebb testrészekre lehet velük irányítani a figyelmet, tehát ha a has nagyobb, de a láb karcsú, akkor egy sötét egyszínű felsőrész, és egy mintás nadrág, vagy ceruzaszoknya tökéletes lehet.

Fordítva a combosok: húzzanak – nem túl nagy – pöttyös felsőt, egyenes szárú, sötétkék nadrághoz. Sőt, az egyik átalakítós oldalon találtunk egy igen merész kombinációt, ami alul és felül is mintás. A lényege, hogy különböző méretű mintákkal dolgozik a két térfélen, a minták nem versenyeznek egymással, de jól proporcionálják a testalkatot. A op-art-ruhák tökéletes alakot csinálnak, még Kate Winslet is ilyennel csalt az 2011-es Velencei Filmfesztiválon.

A tökéletes alak
©

Színe és visszája

A feketét, azt mondtuk, felejtsük el, de kombinálva és vonalzóként attól még jöhet. Például egy derékra kötött fekete öv darázsdereket varázsol színes cuccokkal – lila, kék, bordó, barna – kombinálva. De egy kétszínű felsővel is lehet machinálni, ha mellrésznél világosabb, a hasnál pedig sötét, így szép homokóraalakot mímelhet. Alapszabály tehát, hogy az erősebb testrészen hordjuk a sötétebb darabokat.

©

Vertikális terjeszkedés

Egy testszínű magassarkú cipő akár öt centivel is meghosszabbítja a lábakat, ahogy a láb legkarcsúbb részénél, közvetelenül a térd alatt végződő szoknya is! Egy V nyakú pólóhoz húzott nyitott blézer is tökéletes választás, a felsőtest hosszításához, és a has elrejtéséhez. Egy további trükk, a hosszanti csíkozással is lehet biztosra menni: középen egy függőleges vonal megoszt, és nyurgább hatást kelt. A duci kart háronnegyedes ujjú felsőrészekkel lehet kompenzálni, ugyanez azonban nem igaz a lábra! A halásznadrág összenyomhat, és mivel a vádli legszélesebb részén ér véget, még vastagabb lábakat varázsol, ezért csak magas és hosszú lábúak hordhatják előnyösen.

©

Diétás textil

Az anyagában gyűrt, fodrozott ruhák tökéletesen kompenzálják a nagy hasat. A megbolondított dekoltázzsal, a redőzött felsőrésszel szinte teljesen el lehet vonni a figyelmet a hurkákról. Minden ami fényes és túl könnyű az kerülendő, mert kiemel és rávilágít. A sztreccsel dúsított pamutnak, a kasmírnak, és a dzsörzének, és a denimnek jobb tartása van, a vékonyan csíkozott kordbársony, és a flannel is mehet.

©

Terelés – a kiegészítők

Az alacsony és testesebb alkatúaknak ajánlott leginkább a magas sarkú,cipő, a magasaknak nincs szüksége arra, hogy még hórihorgasabbak legyenek, nekik a sötétszínű balerina cipő, vagy az alacsonyabb sarkú, és lekerekített orrú körömcipő az előnyös. A mostanság oly divatos csúcsos orr viszont ellenjavallt.

Az ékszerekkel is lehet játszani, a hosszú köldököt verdeső nyakláncok elvonják a figyelmet a hurkákról, és a nyakat is hosszabra veszik. A lógós fülbevalók az arcra összpontosítanak, a nagy, kerek karkötők pedig a húsos karokról terelnek.

A hajviselet is meghatározó, hosszú hajjal jól lehet csalni, a magas copfba fogott haj keskenyíti az arcot, az arccsontra adagolt púderrel pedig még rá lehet erre erősíteni.

Az alakformálók és a megfelelő alsóneműk csodákra képesek, a melltartónál különösen fontos, hogy megtaláljuk a helyes méretet, ha túl szoros, és nem megfelelő a kosár, akkor pluszhurkákat képez a ruha alatt.

Jó melltartót hurkák ellen
©

Menjen ki a napra! A napbarnított bőr is karcsúsít, aki nem híve a napozásnak – bár minap leírtuk, hogyan lehet a legegészségesebben kihasználni a tűző napot, az használjon barnítókrémet.

A ruhán túl

Amint leszokunk a mindennapos "feketézésről", jobb lesz a kedvünk, ez máris hatással lehet a testképünkre is. Húzzuk ki magunkat, attól eltűnhet pár hurka, a hasról például, de a tartás és az önbecsülés eleve jobban áll mindenkinek, mint a folyamatos önmarcangolás és depizés a súlyunk miatt. Ne menjünk bele ilyen téren negatív hangulatú beszélgetésekbe, azaz lehetőleg ne kezdeményezzük az "olyan dagi vagyok" témát, még ha azt is szeretnénk hallani, hogy nem is igaz! Az anyukák, nagymamák fanyalgásait pedig próbáljuk figyelmen kívül hagyni, illetve minden reggel a tükör előtt fedezzük fel magunkon a legszebb részeket, és legyünk hálásak, hogy így egyben is kerek a világ. Sokan amúgy is odavannak a hurkákért.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Csak papíron javul az ország levegője

Csak papíron javul az ország levegője

Parkolási díjat kell fizetniük a János kórház dolgozóinak

Parkolási díjat kell fizetniük a János kórház dolgozóinak

Ütősebb processzor kerül a Samsung olcsóbb telefonjaiba

Ütősebb processzor kerül a Samsung olcsóbb telefonjaiba