szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymillió eurót (csaknem 300 millió forintot) ajánl föl a Lloyd's biztosító annak, aki segít a nyomára bukkanni annak a több mint százmillió euró (csaknem 30 milliárd forint) értékű ékszernek, amelyet július 28-án raboltak el a cannes-i Carlton luxusszállodából - értesült kedden az AFP francia hírügynökség.

A felajánlás szerdán jelenik meg három francia napilapban. Július 28-án egy fegyveres férfi 72 ékszert rabolt el - egyebek között gyűrűket és gyémánt nyakékeket, köztük 34 különleges darabot - a francia Riviéra egyik leghíresebb szállodájából. Az ékszereket az izraeli Leviev ékszerház kiállításáról vitték el.

A különleges darabok egyenként több millió dollárt (több százmillió forintot) érnek. Ezekre kötöttek biztosítást, de a többi ékszerre - amelyek értéke egyenként 20-40 ezer euró (6-12 millió forint) - nem. A Carltonban történt rablás minden idők legnagyobb értékű ékszerrablása volt.

Ezt megelőzően a legnagyobb értékű ékszerlopás Franciaországban 2008-ban történt, amikor a párizsi Harry Winston ékszerészetből három férfi 85 millió euró (25 milliárd forint) értékű ékszert rabolt el. A rendőrségnek akkor fél éven belül sikerült visszaszereznie a zsákmány 80 százalékát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők

A korábbinál is rosszabb állapotban vannak Európa természetes élőhelyei

A korábbinál is rosszabb állapotban vannak Európa természetes élőhelyei