szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újraélesztési világrekordot szeretne felállítani a szegedi Mentő-Öv Csoport Alapítvány laikusokkal és a társszervekkel közösen. A rekordkísérlet egy hétig tart az egyik bevásárlóközpontban, és a világon sehol sem volt még hasonló – írja a delmagyar.hu.

Vasárnap délután két óra óta folyamatosan érkeznek a résztvevők a rekordkísérlet helyszínére, ahol egész nap várják őket. Az újraélesztést ambubabákon végzik, az eltelt időt és az újraélesztések számát pedig egy nagyméretű kijelzőn mutatják.

Eddig több mint 100 laikus vett részt az újraélesztésben, de képviseltette magát a szegedi II-es kórház sürgősségi osztálya, a hódmezővásárhelyi laktanya hivatásos katonáinak csoportja, a szegedi mentőállomás dolgozói csapata, a szegedi tűzoltóság csoportja valamint a szegedi traumatológiai klinika néhány dolgozója is. 

A szervezők az időben megkezdett újraélesztés fontosságára akarják felhívni a figyelmet. Pénteken kezdődnek és vasárnapig tartanak a III. Szegedi Sürgősségi Napok. Az érdeklődők láthatnak majd magasból mentést, evakuálást, de kérhetnek tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban, megnézhetik a mentőautókat és kipróbálhatnak mentéstechnikai eszközöket is - olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!