szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lakásbutikok egy része kényszerből lépett a piacra, s olyan kereskedők működtetik, akik nem tudják kitermelni a hagyományos üzlet bérleti díját, ezért saját otthonukban alakították ki az eladóteret.

Sokasodnak az interneten az úgynevezett lakásbutikokba csábító hirdetések. Ezek magánszemélyek otthonaiban rendezett alkalmi vásárokon kínálnak használt ruhákat, cipőket, ékszereket, egyedi vagy márkás divatcikkeket, általában a boltinál kedvezőbb áron – írja a Magyar Nemzet.

A lap keddi cikke szerint a lakásokban kialakított üzletek az ország egész területén működnek, a leleményes árusítási formát a válság okozta spórolás tette népszerűvé. A lakásbutikok egy része kényszerből lépett a piacra, s olyan kereskedők működtetik, akik nem tudják kitermelni a hagyományos üzlet bérleti díját, ezért saját otthonukban alakították ki az eladóteret.

©

A kereskedelmi törvény szerint van olyan termék, amely csak üzletben árusítható, ilyen például az élelmiszer, és olyan is, amelyet üzleten kívül, például egy lakásban is eladhatunk, tehát önmagában nem törvénybe ütköző az odahaza kínált használt ruha – mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a kulcskérdés az, van-e a lakásbutik üzemeltetőjének adószáma, ugyanis bizonyos szabályokat akkor is be kell tartani, ha üzleten kívüli a kereskedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért