szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Letartóztattak egy 16 éves fiút a még épülő New York-i One World Trade Center, az Egyesült Államok legmagasabb épületének megmászásáért - közölte csütörtökön a helyi rendőrség, amely két rendbeli birtokháborítás miatt emelt vádat a fiú ellen, mielőtt elengedte.

A New Jersey állambeli Weehawkenben élő Justin Casquejo a fényképezőgépével együtt mászott át az építkezési területet övező kerítés apró lyukán vasárnap hajnalban - mondta el Joseph Pentangelo, a New York-i és a New Jersey-i kikötői hatóság szóvivője. A 16 éves fiú az állványzatra felkapaszkodva jutott be az épületbe, lifttel ment a 88. emeletig, majd a lépcsőt használva jutott fel az 541 méter magas épület antennájához.

A szóvivő nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a felhőkarcoló felső emeletein szolgálatot teljesítő biztonsági őr valóban aludt-e az incidens során, ám elmondta, hogy az őrt azóta elbocsátották. A kikötői hatóság az épületen belül tartóztatta le Casquejót, nagyjából két órával azután, hogy a fiú először belépett a toronyba.

A New York Post című amerikai lap szerint Casquejo azt írta Facebook-oldalán, hogy rajong a parkourért - extrémsport, amelyben városi akadályokon keresztül kell eljutni minél gyorsabban egyik helyről a másikra -, és képeket is közzétett magáról, amelyeken a felhőkarcolóval a háttérben pózol. A fiú profilját mára eltávolították.

A One World Trade Center a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban összedőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya. A kikötői hatóság több millió dollárt költ a 104 emeletes felhőkarcoló védelmét szolgáló biztonsági intézkedésekre. A még épülő torony a tervek szerint idén nyitja meg a kapuit, de már tavaly november óta az Egyesült Államok legmagasabb épületének címét viseli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állatvédők 196 dél-koreai kutyát mentettek meg attól, hogy megegyék őket

Állatvédők 196 dél-koreai kutyát mentettek meg attól, hogy megegyék őket

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Orvostanhallgatók BM-járművekkel mennek tesztelni, hogy bírják az iramot

Orvostanhallgatók BM-járművekkel mennek tesztelni, hogy bírják az iramot