szerző:
hvg.hu

Újra normálisan néz ki, és már házasodni szeretne az a brit férfi, akinek szó szerint behorpadt a feje 2012 végén, amikor kiesett egy szálloda erkélyéről Thaiföldön. Lee Charie koponyáját titániumból készített pótlással állították helyre brit orvosok.

A baleset 2012 decemberében történt az egyik ismert thaiföldi üdülőhelyen, Koh Taón. A férfi azt mondta: nem emlékszik a zuhanásra, a következményeitől viszont sokkot kapott, és két hétig sírt.

Az orvosok az agya védelme érdekében eltávolították a koponyája egy részét, így egy hatalmas lyuk tátongott a fején.

Egy hónapig ápolták kórházban Thaiföldön, majd a koponyadarabot egy speciális dobozban vele együtt hazaküldték. A thai orvosok abban reménykedtek ugyanis, hogy a britek hátha tudnak kezdeni valamit a kioperált csonttal.

Tudtak: a koponyadarabról 3D-s másolatot készítettek, annak segítségével készítették el a végleges pótlást titániumból – olvasható a BBC egészségügyi hírei között.

Lee Charie nagyon boldog a helyreállító műtét óta, jól érzi magát, és az eredmény magáért beszél. „Megjavítottak” – fogalmazott a 32 éves férfi, aki reméli, hogy nemsokára feleséget is talál magának.

A végeredmény ide kattintva látható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!