szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elbújna néhány percre a városi rohanásból, ledőlne egy délutáni szunyókára, különleges helyen randizna? A Slow Budapest mozgalom térképének segítségével kinéztünk öt olyan helyet a fővárosban, ahol ha csak kis időre is, de elfelejtheti a rohanó, stresszes forgalmat.

Elek apó kútja

Benedek Elek, a nagy mesemondó emlékére állított emlékmű és forrás, néhány paddal Budán, a Döbrentei utcában. Tökéletes hely olvasáshoz, beszélgetéshez, vagy csak egyszerű megpihenéshez, mellesleg a kilátás sem rossz.

Margit utcai park

A Margit híd budai hídfőjétől nem messze, a Margit és a Rómer Flóris utca között található ez a park. Van itt minden, amit csak kívánni lehet egy kis lustálkodáshoz, bámészkodáshoz: szökőkút, páros padok és még játszótér is várja a lassításra vágyókat.

©

Ponty utcai lépcső

Budán számtalan lépcső csábítja a sétálót, de a széles választékban is vannak igazán kiemelkedőek. A Ponty utcában található hosszú lépcső valódi menedék az igyekvő város elől. Ha elég időnk van itt, kicsit átérezhető még egy letűnt kor lassabb hangulata is. Filmszerű élmény.

Nehru part

Mióta rendbe hozták ezt a partszakaszt jelentősen megnőtt az ide látogatók száma. Lehet kutyát sétáltatni, sportolni, és a padokon ücsörögni a Duna közvetlen közelében. Ha megszomjazunk, megéhezünk, biztonságos közelségben a Bálna. A tervezett felújítás után várhatóan még kedveltebb kikapcsolódási helyszín lesz.

©

 Szenes Hanna park

A Király utca Városligethez közelebb eső feléről nem igazán a nyugalom juthat az eszünkbe, de van a környéken egy aprócska park, ahol már nem is tűnik olyan elviselhetetlennek a zaj és a forgalom. A Szenes Hanna Park a Rózsa és Jósika utca sarkán bújik meg, mint egy apró, oda nem illő sziget.

További helyek között böngészhet a Slow Budapest térképén. A mozgalomról és céljaikról itt írtunk korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Már háromdimenziós képen is látni, hol szállt le a Marsra a Perseverance

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút