szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gwyneth Paltrow azt hitte, szociális érzékenységével belopja magát az emberek szívébe, de ételbankos akciója visszafelé sült el.

29 dollár, azaz 8200 forint. Ebből itthon is már be lehet vásárolni egy hétre úgy, hogy ne éhezzen az ember, az Egyesült Államokban pedig sokan kényszerülnek rá, hogy ennyiből kijöjjenek. New Yorkban például 1,7 millió ember kap 29 dollár értékben úgynevezett ételbélyeget (foodstamp), amire most a sztárszakács Mario Batali is fel akarja hívni a figyelmet. Elindította a Food Bank Challenge-t, azaz az ételbank kihívást. Arra kért népszerű embereket, hogy vásároljanak be 29 dollár értékben, és adományozzák az ételeket a rászorulóknak. Stingen és feleségén kívül, a buzgómócsingnak csúfolt Gwyneth Paltrow is beszállt, a színésznőnek pedig sikerült öregbíteni hírnevét. Ezt sikerült vásárolnia ugyanis a megadott keretösszegért:

©

Persze a képet rögvest posztolta Twitter-oldalára, de azt nem tette zsebre, amit a jószándékért kapott cserébe. Egy hétvége alatt sikerült újra megutáltatnia magát, főleg azt nem értik, hogy mire szolgál az a 7 darab lime? Több dolgot is sérelmeznek az internetezők a csupa bio étel láttán: az egyik, hogy a 290 millió dolláros vagyonából inkább adjon egy kis pénzt a rászorulóknak, és ne próbálja meg kigúnyolni ezzel a választékkal a hátrányos helyzetűeket. De az sem tetszik sokaknak, hogy ebből a kosárból nem tud senki sem jóllakni egy héten át: egy számítás szerint összesen 7000 kalóriát lehetne kinyerni a csomagban látható ételekből, egy átlagos nő naponta 2000-2400-at vesz magához. Ez azt jelenti, hogy három nap után ugyanúgy éhezne, mint előtte. Viszont, ha valaki diétába szeretne fogni, akkor tökéletes az összeállítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Elveszett illúziók

Hamvay Péter: Elveszett illúziók

Marabu FékNyúz: A megoldás

Marabu FékNyúz: A megoldás

A SpaceX-nek van egy ötlete, hogyan takarítsák el a rengeteg űrszemetet

A SpaceX-nek van egy ötlete, hogyan takarítsák el a rengeteg űrszemetet