szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egészséges verseny ösztönzően hathat a munkamorálra és a kreativitásra, de ha túlburjánzik, maradandó károkat okozhat. Friss felmérések alapján az emberek 50%-át motiválja a versenyszituáció, 25%-a érzéketlen a versenyre, 25%-ukat viszont blokkolja a versenyhelyzet, különösen a nőket, akik nagyon rosszul teljesítenek, ha túl nagy lesz a munkahelyi verseny.

„A diákok és a profi zenészek körében végzett vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a versenyszellem a kreativitás egyik fő hajtóereje, és az elvégzett munka minőségét is pozitívan befolyásolja. Aki úgy dönt, hogy ringbe száll, vagy eleve tombol benne a versenyszellem, képes legyőzni önmagát, kifinomultabb ösztönökkel és jobb problémamegoldó képességgel rendelkezik. Ezek pedig az innováció elengedhetetlen feltételei” – Mondja Ashley Merryman, a Top Dog: a győzelem és a veszteség tudománya című könyv szerzője.

A Top Dog című könyv felmérései szerint az emberek 50%-át motiválja a versenyszituáció, 25%-a érzéketlen a versenyre, 25%-ukat viszont blokkolja a versenyhelyzet. A kiélezett verseny másként hat a férfiakra és a nőkre. A férfiakra jellemző, hogy versenyszituációban elbízzák magukat, és túlbecsülik a képességeiket, továbbá nem félnek a kockázatvállalástól. A nők viszont sokkal reálisabban látják a saját lehetőségeiket ezekben a helyzetekben. Nem meglepő, hogy míg a férfiak beleállnak a versenybe, addig a nők inkább elkerülik.

©

A Washingtoni Egyetem friss kutatása szerint, amint versenyhelyzet alakul ki, és a vegyes összetételű csapatoknak valamilyen célért vagy díjért kell versenyezniük egymással, a nők a csapaton belül rosszabbul teljesítenek. Ahogy emelkedik a feszültség, a nők leblokkolnak, és működésképtelenné válnak azok a képességeik, amelyektől jól funkcionálnának csapatjátékosként. Akkor viszont ügyesebbek, amikor ebben a helyzetben tárgyalniuk kell valakivel.

A túlzásba vitt versengés tehát visszaüt, de nem csak a nők körében. Például gátlástalanná tesz, és stresszt okoz, hiszen a folyamatos rivalizálás állandó készenléti állapotot igényel. A túlburjánzó munkahelyi versenyszellem ráadásul bizalmatlanságot és félelmet szül a kollégák között. Hiszen hogyan is bízhatnánk meg azokban a kollégákban, akikkel állandóan harcolunk? Ha túl nagy a verseny, a félelem és a bizalmatlanság olyan negatív működéseket generál, mint a passzív ellenállás, vagy az opportunizmus.

Éppen ezért a vezetők felelőssége, hogy kooperatív munkahelyi környezetet teremtsenek, és a munkatársakban azt a tudatot erősítsék, hogy egy csapathoz tartoznak, és közös célért dolgoznak. A játékelmélet szerint a kooperatív verseny lényege, hogy a csapat tagjai azért kritizálják egymást, hogy produktívabbak legyenek. A közös munka, és egymás segítése olyan kémiai reakciókat indít el az agyban, amelyek növelik a motivációt és az örömöt. Az agy erősen vágyik ezekre a jó érzést keltő anyagokra, ezért a csapat sokkal motiváltabb lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!