HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

A HVG Extra Pszichológia magazin új videósorozatot indít, a hatalom tébolya az első program témája.

Kikerült az első filmelemző videó a HVG Extra Pszichológia magazin YouTube-csatornájára: Kapitány-Fövény Máté pszichológus, egyetemi adjunktus a Trónok harca című sorozatot járja körül a hatalom szempontjából.

Milyen hatalmi harcokat vívunk mindennapjaink során? Milyen jelzésekből vehetjük észre egy másik ember dominanciáját? És mi az összefüggés hatalom és függőség között? A kérdések megválaszolásában az említett népszerű filmsorozaton kívül Kuroszava Akira Véres trón című alkotása is szolgál példákkal.

Az új videósorozatot címe: Ember a filmben. Nem véletlenül: pszichológia témákat, mindennapi emberi tulajdonságokat, vonásokat vizsgál meg Kapitány-Fövény Máté, a magazin szakembere, és egy-egy film segítségével illusztrálja a választott témát.

Kéthetente az alábbi témák és filmek szerepelnek majd: Gépek és szerelem (A nő), Stigmatizáció (A vadászat), Életközepi válság (A pankrátor) és Szerepeink (Tudhattad volna/Hatalmas kis hazugságok).

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban találhat, amelyben a külső-belső szabadsággal foglalkozunk.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!