szerző:
hvg.hu

Pár napja az interneten több helyen is feltűnt Tom Cruise toborzóvideója, amelyben a színész szenvedélyesen részletezi, közel tíz percen keresztül, miért is olyan jó a szcientológia egyházhoz tartozni - olvasható a Gawkeren.

A felvétel egy szcientológus díj átvétele után készült, valószínűleg az egyház saját céljaira, de - szándékosan vagy véletlenül - kiszivárgott, így a nagyközönség is részese lehet Tom Cruise gondolatainak. A hatást tovább fokozza a jól eltalált háttérzene, a színész Mission Impossible című filmjéből, amelytől az egyébként esetleg unalmassá váló beszéd szinte már hátborzongató. A szcientológus egyház nem tétlenkedett, a videót szinte azonnal eltávolíttatták a videomegosztó oldalakról. Persze a felhasználók sem voltak restek: a felvétel jelenleg az alábbi linken érhető el a Youtube-on. Néhány részlet a beszédből:

„Privilégium szcientológusnak nevezni magad, és ezt ki kell érdemelni, mert egy szcientológus képes új és jobb valóságot létrehozni, fejleszteni a környezetet” - magyarázta a színész. „Ha szcientológus vagy, csak ránézel valakire, és pontosan tudod, hogyan segíthetsz rajta. Ha szcientológus vagy, amikor elhajtasz egy baleset mellett, tudod, hogy valamit tenned kell, mert te vagy az egyetlen, aki igazán segíthet. Ez vezet engem, tudom, hogy lehetőségünk van valóban segíteni, igazán megváltoztatni az emberek életét, és elköteleztem magam ennek. Kompromisszumok nélkül elköteleztem magam. Felelősségünk van. Mi vagyunk az a szervezet, amelyik lehozza az embereket a drogokról, mi vagyunk az elme szakértői, mi fogjuk fejleszteni a lehetőségeket, mi tudjuk rehabilitálni a bűnözőket."

"Békét hozunk és egyesítjük a kultúrákat. A világban utazva és emberekkel találkozva, a különböző vezetőkkel tárgyalva azt látom, hogy segítséget akarnak, és olyan emberektől függnek, akik tudják, amit kell, akik hatékonyak, akik tesznek - és ezek mi vagyunk. Ez a mi felelősségünk, hogy megtegyük. Itt az idő. Most van itt a idő. Ha szcientológus vagy, az emberek hozzád fordulnak, mert te jobban tudod, vagy ha nem tudod jobban, akkor menj, és tanuld meg, de ne csinálj úgy, mintha tudnád. Hiszen a segítség miatt vagyunk itt. Ha szcientológus vagy, látod az életet, látod a dolgokat a maguk valójában, a maguk dicsőségében, teljességében ..."

"Nézzék, azt kívánom, bárcsak a világ egy másik hely lenne. Szeretnék elmenni vakációra, hancúrozni, játszani, csak ezt csinálni, értik, mire gondolok. Azt akarom, hogy ilyen legyen. Vannak pillanatok, amikor ezt szeretném tenni, de nem lehet, mert mással kell törődnöm. Meg kell tennem, mert nem élhetek békében magammal, ha nem teszem. A mi felelősségünk a nevelés, az új valóság megalkotása. A mi felelősségünk, hogy azt mondjuk: 'Hé, ezt így kéne csinálni, mert mi is így csináljuk, és az emberek jobbá válnak ettől'.”

Kult

Tom Cruise: sztár és üzletember

Álomesküvővel igyekezett javítani megtépázott imázsán az amerikai mozisztár, Tom Cruise, akitől - miután a Paramount stúdió búcsút mondott neki - most a patinás United Artists megújítását várják.

MTI/hvg.hu Világ

Morton: Tom Cruise scientológiai feladata Beckhamék megtérítése

Tom Cruise a Szcientológia Egyház gyakorlatilag második embere és jelenlegi küldetése megtéríteni David Beckhamet, a Los Angelesben futballozó angol sztárt – ezt állítja Andrew Morton brit újságíró az amerikai színészről írt „nem engedélyezett” életrajzban.

Hét nap

Nem a szcientológiára

Nem vehet részt a magyar pedagógusok továbbképzésében a Szcientológia Egyház alapítója, L.

Shake

Tom Cruise a szcientológia főpapja

Tom Cruise 44 éves filmszínészt – egy brit lapértesülés szerint – kiválasztott igehirdetőnek tekinti a Szcientológia Egyház vezetése.

HVG Hetilap

Interjú a szcientológus vállalkozók elnökével

Csak azért nem fedik fel kilétüket a szcientológus vállalkozók, hogy megvédjék magukat a támadásoktól - nyilatkozta a HVG-nek Tóth Imre (50 éves) WISE-elnök az egyházalapító Ron Hubbard útmutatásait követő vállalkozásokat összefogó szervezet bécsi konferenciáján.

MTI Kult

A legcikisebb magazinsztár lett Tom Cruise

Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málna trófea díjazottjai lettek.

Hét nap

VESZTES SZCIENTOLÓGUSOK

Első fokon pert nyert a Magyar Szcientológia Egyházzal (MSZE) szemben Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman.

hvg.hu Vélemény

A Szcientológia Egyház cáfol

A Szcientológia Egyház magyarországi közönségkapcsolati vezetője levélben kérte, hogy reagálhasson A „Tom Cruise a Szcientológia főpapja” címmel nemrég megjelent írásunkra. Kérésének ezúton eleget teszünk, levelét változtatás nélkül tesszük közzé.

MTI Itthon

A Szcientológiai Egyház bocsánatkérést követel az MDF-től

Bocsánatkérést vár az a Magyar Demokrata Fórumtól a Magyarországi Szcientológiai Egyház, mert úgy érzik a konzervatív párt két képviselője megsértette az egyházközösséget - közölte csütörtöki sajtóértekezletén a szervezet szóvivője.

Hatalmas akkumulátor jön a Redmi olcsó csúcsmobiljába

Hatalmas akkumulátor jön a Redmi olcsó csúcsmobiljába

Ennél szebb szivárványt festeni sem lehetne – fotó

Ennél szebb szivárványt festeni sem lehetne – fotó

Oroszországban is „hasít” a sajtószabadság – a legismertebb lap újságíróit rúgták ki egy cikk miatt

Oroszországban is „hasít” a sajtószabadság – a legismertebb lap újságíróit rúgták ki egy cikk miatt

Újra népszavazásokkal próbálkozik a Momentum

Újra népszavazásokkal próbálkozik a Momentum

Milliárdokat nyer Budapest a futóversenyekkel

Milliárdokat nyer Budapest a futóversenyekkel

Mindig azt akarták látni, hogy mi van a sapka alatt – Niki Lauda emlékére

Mindig azt akarták látni, hogy mi van a sapka alatt – Niki Lauda emlékére