Tetszett a cikk?

A szexipar eddig minden válságot kibírt, ám most Európától az Egyesült Államokig minden nyilvánosház arról panaszkodik, hogy elfogytak a kliensek. A prágai Big Sister elnevezésű kuplerájban például ingyen van a szex, az üzlet mégis akadozik.

Mostanában történt, hogy egy középkorú férfi besétált a prágai Big Sister nyilvánosházba, ahol a kuncsaft egy érintésre érzékeny tévéképernyőn az elektronikus menüből kiválasztott egy lányt. Az alkalmazott program a lányokat kor, hajszín, testsúly és beszélt nyelv szerint sorolta be. A megadott kritériumok egy 18 éves barnát dobtak a férfinak. A kliens felvette a köntöst, amit a személyzettől kapott, és eloldalgott a nyilvánosház egyik sejtelmesen megvilágított szobájába, ahol habszivacs hegyek és némi hamis hó szolgálták az alpesi dekorációt.

A közelben, a ház vezérlőtermében, két fiatal technikus joystickokkal navigálta a szobában elhelyezett kamerákat, amelyek a férfi és a barna hajú prostituált teljesítményét voltak hivatottak közvetíteni a világhálóra, a Big Sister élő adással szolgáló internetes oldalán. A szex ingyen van a Big Sisterben, sőt a vendég fix összeget kap, ha aláírja, hogy minden jogáról lemond, és engedélyt ad a nyilvánosháznak, hogy az aktust felvegye és azt az interneten az előfizetők között közzé tegye.

A Big Sister tehát nem normális nyilvánosház, a marketing menedzser, Carl Borowitz mégis arról panaszkodik a Herald Tribune című napilapnak, hogy a globális válság kétségbeejtő mértékben karcsúsította a szexturizmust. „A szex folyamatos igény, mert mindenkinek szüksége van rá, de régebben nagy tabu volt, amitől az olyan intézmények, mint a mienk, sokkal vonzóbbak voltak. A probléma az, hogy manapság túl sok a nyilvánosház, túl sok az ingyen pornó az interneten, és az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt pénzt költenek, ami a szexuális szolgáltatásokra is vonatkozik” – mondja Borowitz.

Már most, ha a Big Sisterrel ez történt, vajon mi lehet a többi, hétköznapi bordéllyal? Úgy tűnik, a gazdasági válság szele meglegyintette mindegyiket, mert most az összes kerítő az Egyesült Államoktól Európáig arról panaszkodik, hogy az egyre elhatalmasodó költekezési óvatosság és a fokozódó spórolás aláássák ezt a valaha nagy haszonnal járó üzletet, pedig a világ legősibb foglalkozását általában elkerülik a gazdasági és pénzügyi válságok. A történelem többször is igazolta a tényt, hogy szomorú vagy nehéz időkben az emberek vigaszt és vidámságot egymás karjaiban keresnek. Ilyenkor a szexipar inkább virágzik, most azonban, úgy tűnik, mégsem így történt.

Egbert Krumeich, Berlin legnagyobb nyilvánosházának, az Artemisnek a menedzsere teljesen egyetért, neki a válság legalább 20 százalékkal csökkentette a novemberi bevételeit. Az amerikai Nevadában levő Reno hírhedt piros lámpás Mustang Ranch-a pedig szabadon eresztette személyzete egyharmadát a vendégek hiányára hivatkozva.

A helyzetet tovább rontja, hogy gazdasági válság miatt a szegényebb régiókból több lány kerül a szexiparba, hiszen az alacsony órabérek miatt jobban megéri nekik a testüket árulni, mint hamburgert sütni egy gyorsétteremben. A munkanélküliek ugyancsak prostitúcióra kényszerülnek, amely még tovább növeli a kínálatot a gyenge kereslet mellett, így nem lehet emelni a szexuális szolgáltatásokért járó tarifát.

Ám azért egy jó oldala mégis csak van a recessziónak, az tudniillik, hogy a gazdaságilag nehéz időkben a házasságtörések száma óriási mértékben csökken. Egy egyedülálló férfi, talán minden időben felkeresi a bordélyházat társaságot keresve, ám a vékonyka pénztárca egy házas embert, aki amúgy csalná a feleségét, remekül a tűzhely mellett tart.

Krisztina O’Brien

hvg.hu Shake

A tíz legszexibb hirdetés - videó

Nehéz eldönteni, hogy mi számít erotikusnak, mi ízléstelen vagy egyenesen pornográf, különösen, ha reklámról van szó, hiszen a várt hatás elmaradhat vagy visszaüthet, ha nem megfelelőek az arányok.

Shake

Szex közterületen

Egy angol pár sétálni indult a dubaji tengerparton, és a naplemente alatt több moszlim szeme láttára kapta el őket a hév. Egy másik pár Rómában mise közben borult egymásra, nem másutt, mint a gyóntatószékben. Hódít az extrém publikus szex. Hóbort, magamutogatás, ösztönkitörés vagy valami más?

Shake

A tíz legszexisebb női politikus

Az egyik amerikai weboldal összeállította, hogy kik a legvonzóbb politikusnők a világban. A szájt nem vizsgálta a helyezettek ideológiai háttérét. Persze nem mindenki ért egyet a listával.

Vélemény

Kiugrásom története: egy homoszexuális pap vallomása

Az Atya majd egy évtizedig szerzetes papként élt vidéken. Miután ráébredt másságára, hivatását feladta és szociális munkásként helyezkedett el egy hajléktalanokat segítő intézményben. Ma már homoszexualitását vállalva viszi tovább a szolgálatot, amit pappá szentelésekor fogadott, igaz, nem az egyház berkein belül. A hvg.hu-nak csak névtelensége megőrzése mellett volt hajlandó interjút adni.

hvg.hu Shake

A legszexibb nők negyven felett - videóval

Néhányan arra panaszkodnak a sztárvilágban, hogy az idő múlásával egyre nehezebb megszerezni az elismerést, de bizonyos nőkön, úgy tűnik, nem fog az idő. Ismét egy legszexibb lista, ezúttal tinik kizárva.

Shake

A legszexisebb férfi a világon

A People magazin idei szexi pasi listájának első helyezettjében nagyon nehéz lenne kivetnivalót találni, egy férfi, aki nem csak szívdöglesztően jóképű, de énekel, táncol, és ha kell, megmenti a világot.

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Korlátozni fogja a Google a Meet használatát

Korlátozni fogja a Google a Meet használatát

Vádat emeltek egy tatabányai mobilos kukkoló ellen, aki próbafülkénél filmezte áldozatát

Vádat emeltek egy tatabányai mobilos kukkoló ellen, aki próbafülkénél filmezte áldozatát