Sokak szerint egy műalkotás - jelen esetben egy mozifilm - akkor válik kultusszá, ha elkészül a paródiája is. Nos, ez esetünkben hatványozottan igaz, ugyanis olyan korszakalkotó műveket válogattunk össze, ahol nem csak az eredeti filmek számítanak örökzöldnek, hanem a híres vagy ismeretlen parodisták által készített, elborult újraértelmezések is meghódították a világhálót.

A most következő művek közül több már akkor híressé vált, amikor még e-mailen küldözgettek egymásnak vicces videókat a munkahelyükön unatkozó emberek. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk öt olyan emlékezetes filmparódiát, vagy híres mozifilmek témáját továbbgondoló groteszk kisfilmet, amelyet mindenképpen érdemes látni, ismerni. Nemcsak azért, mert a legendásan nagy címek rajongóinak okozhatnak néhány kellemes pillanatot, hanem mert önmagukban is kiemelkedő alkotások, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az arcunkra. Következzen tehát az öt legviccesebb filmparódia, ahol helyet kapnak híres színészek, áldokumentumfilmek, nem létező filmelőzetesek és fúziós kísérletek is.

5. Die Hard 12: Die Hungry
A Drágán add az életed című film hatalmas sikerének köszönhetően Bruce Willis mindig is egy kicsit John McClane hadnagy maradt, Ben Stiller pedig élete egyik legnagyobb paródiáját készítette el, amikor a Die Hard 12: Die Hungry című előzetest megálmodta és saját showjában bemutatta. Külön érdekes, hogy ekkor még szó sem volt a negyedik moziról, Stiller okosan érezte meg, hogy a hajdan sikeres trilógia milyen erőltetett folytatásokkal vihető csak tovább. Ráadásul olyan John McClane utánérzést elevenít meg ebben a kisfilmben, hogy minden azóta készült pocsék filmjét hajlamos lesz elnézni neki az ember.


4. Titanic 2
Amikor 2006-ban kikerült a világhálóra a Titanic 2 című trailer, elképesztő nézettséget hozott (csak ez a verzió 9 milliónál jár, és több tucat található belőle különböző videomegosztó portálokon). Sokan azt hitték, hogy valódi folytatásról van szó, bár nem túl megerőltető az a felismerés, hogy a Titanicot folytatni igen merész hollywoodi húzás lenne, ráadásul az itt látható előzetes minden kockája ismerős lehet egy másik filmből (főképpen Leonardo Di Caprio kasszasikereiből természetesen). A zseniális mégis az ebben a képzelt filmelőzetesben, hogy olyan történetet vázol, amelyre még akár be is ülnénk a moziba. Jack és Rose örök szerelmének továbbgondolása tehát tuti recept, azon sem lepődnénk meg, ha esetleg mégis film készülne az ötletből a nagy sikerre való tekintettel. Gondoljunk csak Robert Rodriguez Machete trailerjére, amelyet csak a Terrorbolygó elé szánt kedvcsinálónak terveztek be, de akkora kultusza lett, hogy hamarosan moziváltozat is készül belőle.


3. Buffy vs Edward
Kétségtelen, hogy a tavalyi év legnagyobb sikereket felmutató filmje az Alkonyat volt, amelyben Edward Cullen (Robert Pattinson), a női szíveket megdobogtató vámpír ismét divatba hozta a szívtipró vérszívó karakterét, ami Brad Pitt számára is a siker kapuja volt az Interjú a vámpírral című Neil Jordan moziban, röpke 15 évvel ezelőtt. A sorozatkedvelők körében legalább ugyanekkora népszerűségnek örvend Buffy, a vámpírvadász alakja is, a Sarah Michelle Gellar által életre keltett kamaszlány, aki a gimnázium mellett az éjszaka teremtményeivel harcolt 1997 és 2003 között. Most egy ötletes vágó kreatív munkájának köszönhetően kiderül, mi lenne, ha Edward és Buffy találkoznának. Itt bizony semmi románc nem lesz.


2. A szerelmes Terminátor
A nálunk Halálosztó néven híressé vált James Cameron mozi egészen biztosan sokaknak izgalmat, félelmet, vagy esetleg kultikus klasszikust jelent, de abban biztosak vagyunk, hogy még senki nem gondolt romantikus alkotásként az 1984-es Terminator filmre. Kivéve a következő trailer készítőjét, aki csak kiragadott néhány képet, átgondolta a szöveget, és a megfelelő zenéket választotta ki, hogy a halálosztó gépből romantikus masinát varázsoljon - ezzel egyébként a 2006-os AICE Trailer Park verseny első díját is kiérdemelte. Az ötlet egészen biztosan nem tetszik majd a vérbeli rajongóknak, talán még Arnold Schwarzeneggernek sem (akit ki is hagytak ebből a bemutatóból), de kétségtelenül mindenki más számára garantált nevetés.


1. Mégsem akar Jedi lenni?
Jeremy Flynn, a Csillagok háborúja filmek vérbeli rajongója egy Jedi Gym nevű helyet nyitott Torrance-ban, ahol problémákkal küszködő átlagembereknek igyekszik segíteni, hogy Star Wars karakterek bőrébe bújva ismerjék meg a bennük lakozó hőst, és így sikeresen nézhessenek szembe félelmeikkel. A gimnasztikus terápia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ám a riportot megzavarja egy váratlan látogató, aki a megszólalásig hasonlít Darth Vaderre. Vagy éppen ő maga az? 

NB
 
Válaszolni készül Phenjan az amerikai–dél-koreai "kötekedésre"

Válaszolni készül Phenjan az amerikai–dél-koreai "kötekedésre"

A szlovák miniszterelnöknek sikerült: találkozik Trumppal

A szlovák miniszterelnöknek sikerült: találkozik Trumppal

WHO: kétéves kora előtt passzívan se üljön a gyerek a képernyő előtt

WHO: kétéves kora előtt passzívan se üljön a gyerek a képernyő előtt

Ferde a fal az új lakásban? Így egyenesbe kerülhet!

Ferde a fal az új lakásban? Így egyenesbe kerülhet!

Elébe megy az újabb sztrájknak az Audi

Elébe megy az újabb sztrájknak az Audi

Folyékony vért találtak egy 42 000 éves lóban, ez sok mindent megváltoztathat

Folyékony vért találtak egy 42 000 éves lóban, ez sok mindent megváltoztathat