szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Napi 140 SMS-sel és női fehérneművel „bombázta” tanárát egy szerelmes orvostanhallgató Bécsben. A férfi feljelentette – akkor még ismeretlen – imádóját zaklatásért, a bíróság viszont nem találta bűnösnek a 27 éves nőt.

Összesen 30 ezer rövid szöveges üzenet érkezett a 34 éves orvos mobiltelefonjára – írta a Kurier című osztrák lap. A férfi egy idő után már olvasatlanul törölte ezeket, „mert unalmas hétköznapi témák és szerelmes üzenetek voltak bennük”. Amikor azonban egy borítékban női fehérneműt kapott, „kár, hogy mással jársz” – üzenettel, megelégelte a dolgot és feljelentést tett. A nőt ismerte ugyan, de nem tudta, hogy ki az, aki ennyire odavan érte.

„Beleszerettem” – mondta a medika a bíróság előtt. Szemtől szemben soha beszélt erről a férfinak, „rossz passzban voltam akkoriban” – magyarázta. „Talán nem voltam elég egyértelmű. Azt gondoltam, nem lehet valaki olyan ostoba, hogy ne jöjjön rá” – fűzte hozzá.

Bár a vádlott hétköznapi értelemben véve valóban zaklatta az orvost, tettei jogi értelemben nem minősülnek annak – állapította meg a bíróság. Az osztrák törvények szerint akkor lenne szó zaklatásról, ha az olyan nagy mértékben befolyásolja a másik ember életvitelét, hogy „annak elviselése már nem várható el”. Az ítélet nem jogerős.

Tele van a világsajtó a 10 ezer néző előtt megrendezett Magyar Kupa-döntővel

Tele van a világsajtó a 10 ezer néző előtt megrendezett Magyar Kupa-döntővel

Siralomvölgyben a német autóeladások

Siralomvölgyben a német autóeladások

Honnan ered az egy perc néma csend?

Honnan ered az egy perc néma csend?