szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma holtan találták otthonában a divatipar fenegyerekeként ismert tervezőt; a rendőrségi jelentés szerint önkezével vetett véget életének.

Alexander McQueen brit divattervező célja sosem a tömegigények kielégítése volt, sokkal inkább a meghökkentés. 1995-ben figyelt fel rá a világ, amikor az akkori trenddel szembemenve annyira csípőszabású nadrágokat mutatott be a kifutón, hogy a modellek feneke kikandikált. 1996-ban a polgárpukkasztás ellenére alkalmazta a Givenchy mint vezető tervezőt, innentől kezdve karrierje beindult.

Az utolsó kollekció
©

Bár ruháit sokan hordhatatlannak tartották, számos hírességgel dolgozott együtt, köztük Björkkel, mostanában pedig Lady Gaga viselte kreációit. Rajongói közé tartozott Charlize Theron, Kate Moss, Sarah Jessica Parker és Gwyneth Paltrow is, akik mind remek ízlésükről híresek. A gyakorlatiasságát hiányoló kritikusok is elismerték azonban, hogy ruhái szabása mindig példamutató volt, az őrült vonalak ellenére.

McQueen rengeteg köszönhetett a divatikon Isabelle Blownak, aki már az iskolapadban felfedezte a tervezőt, ám később ugyancsak öngyilkos lett. McQueen kapcsolata rendkívül szoros volt édesanyjával, egy 2004-es interjúban azt mondta, legnagyobb félelme, hogy hamarabb hal meg, mint anyja. Öngyilkosságát többen összefüggésbe is hozzák édesanyja elvesztésével. A tervező hivatalos oldalán a család és a barátok üzenete látható, amelyben megértést és érzelmeik tiszteletben tartását kérik a médiától.

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát