Dűlők randevúja az Art Deco jegyében
Két igazán remek dülő randevúját egy ínyenc mesüsor kiséretében a Cafe Erté fiatal feltörekvő séfje Mező Gábor...
Két igazán remek dülő randevúját egy ínyenc mesüsor kiséretében a Cafe Erté fiatal feltörekvő séfje Mező Gábor prezentálja. A hagyomány és a megújulás egyformán szerepet kapott mind a borok készítésénél és az ételek alapanyagainak kiválasztásánál.
A 2009 év felfedezettje a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő Szeleshát Szőlőbirtok Várdomb mellett, 26 hektáron terül el. Alsónyékhez tartozó Szeleshát dűlőben, amelyről a Birtok a nevét is kapta. Az ültetvény az Alsónyéki, a helyiek által Nagyhegynek nevezett szőlőhegy gerincén terül el, ami a Szekszárdi Dombság legdélebbi nyúlványa. A Szeleshát Csapata egy felújított 120 éves présházban készíti kíváló borait.
A Disznókő szőlőbirtok a Rákóczi család tulajdona volt egészen a XVIII. század elejéig. A Rákócziak, a környék és egész Magyarország egykori leghatalmasabb birtokosai, építettek itt először borházat. A Sárga Borház mai, klasszicista stílusú formáját 1837-ben nyerte el, a Lónyay család tulajdonaként. A Sárga Borház a borvidék egyik legszebb műemléképülete a Disznókő dűlő szíve. A domb tetejére felérve egy fehér kis pavilonnal, a filagóriával találjuk szemben magunkat. Építtetője a Lónyay család a XVIII. században a birtok szépkilátóhelyének szánta. Mellette a híres kő, a Disznókő. Egy jól megtermett, hatalmas szikla, amely mintha az égből pottyant volna ide. A környék lakóinak elmondása szerint a szikla alakja valaha vaddisznó formára emlékeztetett. Erről a kőről kapta a nevét a dűlő, illetve a birtok. A Disznókő szőlőbirtok épületegyüttese Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb és leglátványosabb borászati építménye.
Menü
Wellcome drink
Szeleshát Kékfrankos Rosé 2009
Amuse Bouche
Disznókő Furmint Dry 2007
Libamáj bon-bon édes morzsában, chilis alma chutney- val, aranymazsolás kaláccsal és fahéjas ropogóssal
Disznókő 5 puttonyos Tokaji Aszú 2000
Meleg cukorborsó krémleves házilag füstölt pisztránggal
Disznókő Hárslevelú 2007
Bösztöri meleg kecskecamembert pirított pisztáciával zöldalmával
Disznókő Késői szüret 2008
Konfitált és töltött kacsacomb cseresznyés pezsgős káposztával, kacsa rilette-el töltött házi burgonyás pogácsával, cherrys kacsa jus-vel
Szeleshát Oroszlán 2007/ Szeleshát Pinot Noir 2008
Csokoládé Trilógia
Szeleshát Nomád 2007
Bösztöri kék sajt
Disznókő 6 puttonoys Tokaji Aszú 1999
Időpont: 2010. április 29, csütörtök 19 óra
Helyszín: Café Erté Restaurant 1123 Bp. Alkotás utca 47.
Jelentkezés: Telefon: 225-3991 vagy 20/9469093; 30/9913-114
e-mail: restaurant@cafeerte.hu info@borgia.hu;