szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mivel azt tapasztaltuk, hogy süteményekkel foglalkozó receptjeink igen népszerűek, úgy gondoltuk, külön sorozatot...

Mivel azt tapasztaltuk, hogy süteményekkel foglalkozó receptjeink igen népszerűek, úgy gondoltuk, külön sorozatot szentelünk a témának. De mivel mi nem vagyunk ennyire profi művelői a műfajnak, egy általunk igen nagyra tartott bloggerhez fordultunk, aki bár magyar, jelenleg Svédországban süti a mindennapit. Lucilla receptjei tehát mostantól rendszeresen jelennek meg a life-style.hu-n, akinek kérdése van a szerzőhöz, annak érdemes továbbmenni a blogjára, ahol szakavatott segítséget nyújt a bizonytalankodóknak. Visszajelzéseknek azonban itt is örülünk, a kommentekben várjuk a véleményeket, most pedig lássuk a receptet:

Minap épp nyelvvizsgára készültem, de mivel vendégeink voltak, kirándultunk is sokat. Az autóba nem fértünk be mindahányan, így én vonattal mentem a célhelyre. Ha vonat, akkor olvasni kell, így felszállás előtt elég sokat időztem az újságosnál, nagy volt a kísértés az angol nyelvi szekciónál, de kényszerítettem magam, hogy ékes svéd nyelven írt újságot keressek. Eléggé tanácstalan voltam, amikor is rámkacsintott a Mat&Vänner újság különszáma, a Baka, ami egy teljesen új sorozat első része. Azonnal tudtam, hogy kell nekem ez az újság, csupa olyan témában cikkeznek, ami engem érdekel: sütemények, kenyérsütés, levainkészítés, pralinéművészet. Így hát boldogan lapozgattam a vonaton új szerzeményemet, és mikor hazaértem, rögvest el is készítettem az első olyan receptet, amihez volt itthon minden, hiszen bolt már nem volt nyitva este 10-kor, amikor nekiálltam a sütésnek ... A sütemény nem egy extra valami, viszont nagyon ötletes, ahogy egyetlen tésztából mindjárt négyféle aprósütemény készül.

©

Alapanyagok:
200 gr vaj
4 dl liszt
1 dl burgonyaliszt (keményítő)
1,5 dl cukor
1 tk sütőpor
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél tk vaníliaőrlemény
hámozott mandula
málnalekvár

Elkészítés
Az alaptésztához 200 gramm vajat, 4 dl lisztet, 1 dl krumplilisztet (ehelyett lehet nyugodtan keményítőt használni), 1,5 dl cukrot, 1 teáskanálnyi sütőport összedolgoztam géppel, a morzsás állagú tésztát két részre osztottam. Az egyik felébe 3 evőkanál kakaót, a másik felébe egy fél teáskanálnyi vaníliaőrleményt tettem, majd mind a két tésztát kidolgoztam. A tésztákat egy órára hűvösre tettem.
A tésztákból ezek után négyféle kekszet gyártottam:
A kakaós tészta egy részéből gombócokat formáltam és hámozott mandulát nyomtam bele.
Egy másik részéből a kakaós tésztának szintén gombócokat formáltam és villával benyomtam a tetejét.
A vaníliás tészta egy részéből gombócokat formáltam, az ujjammal benyomtam a közepüket, a lyukba pedig málnalekvárt töltöttem.
A tészták maradékából pedig 2-2 rudat sodortam, egy kakaós és egy vaníliás rudat egymás mellé raktam, a kakaós rúdra egy vaníliásat, a vaníliásra egy kakaóst tettem, némiképp összenyomogattam őket, majd éles késsel egy cm vastag korongokat vágtam belőle.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon sütöttem ki, nagyjából 10-12 perc alatt.

Lucilla további receptjeit a ide kattintva érheti el, nézzen körül, érdemes!

A kurdok felfüggesztik az Iszlám Állam elleni harcot

A kurdok felfüggesztik az Iszlám Állam elleni harcot

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Átveszi a mandátumát a mohácsi polgármester

Átveszi a mandátumát a mohácsi polgármester

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer

A kormány nagyon szeretné, ha az egyik Európa-liga-döntőt Magyarországon rendeznék

A kormány nagyon szeretné, ha az egyik Európa-liga-döntőt Magyarországon rendeznék

Détári Lajost ittas vezetésen érték

Détári Lajost ittas vezetésen érték