szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön kelt el a James Bond mozi második részében használt pisztoly egy londoni árverésen átszámítva több mint 90 millió forintért. Pedig csak 5 millióra becsülte a Christie's.

Sean Connery ujjlenyomatai is rajta vannak azon a pisztolyon, mely csütörtökön a londoni Christie's aukciósházban került kalapács alá. Az 1963-as James Bond poszterén az ügynököt játszó brit színész a kolttal pózol, talán ezért sikerült értékének majdnem hússzorosáért eladni, a vevő 277 250 fontot adott érte, amely átszámítva több mint 90 millió forint.

 

A 90 milliós kolt

 

A Walther típusú légifegyver az Oroszországból szeretettel című epizódban kapott főszerepet Connery mellett. A kritikusok szerint ez volt a legjobb James Bond film.

 

A szakértők csak 15 és 20 ezer font közötti értékre becsülték a fegyvert, egy másik James Bond pisztoly, az 1974-es  Az aranypisztolyos férfi című epizódból ugyanezen az aukción például "csupán" 15 ezerért  (átszámítva majdnem 5 millió forint) kelt el - írja a BBC.

Nem minden kultikus kellék talált gazdára, egy Darth Vader kosztümöt nem sikerült eladni, pedig ez az első komplett Vader gardrób, amit a gyűjtők rendelkezésre bocsátottak még 2003-ban. Akkor egy amerikai vette meg, most továbbadta volna, de senki sem kínált érte 230 ezer fontot (átszámítva 75 millió forintot), ez volt ugyanis a limitár.

James Bond eszköztára úgy tűnik, kapósabb: múlt hónapban az 1964-es Aston Martinjáért adott egy amerikai gyűjtő 2,6 millió fontot (átszámítva 847 milliárd forintot).


MTI / hvg.hu Gazdaság

Elárverezik James Bond híres Aston Martinját – fotó

Elárverezik James Bond 1964-es Aston Martinját: az aukciósház által csak a „világ leghíresebb autójaként” emlegetett járműért a várakozások szerint akár ötmillió fontot – 1,66 milliárd forintot – is megadhatnak.

MTI/hvg.hu Kult

Roger Moore szerint James Bond jobb formában van, mint valaha

Negyvenöt év, huszonegy film és megszámlálhatatlan martinis vodka után a leghosszabb életet megért mozihős, James Bond jobb formában van, mint valaha – véli a 007-es ügynököt legjobban ismerő színészek egyike, Roger Moore.

A hűvös szenvedély mestere – 100 éve született Mészöly Miklós

A hűvös szenvedély mestere – 100 éve született Mészöly Miklós

Megszüntetné a szénerőműveket a cseh kormány, de maga sem tudja, mikor

Megszüntetné a szénerőműveket a cseh kormány, de maga sem tudja, mikor

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára