Hová menjünk vacsorázni? I love sushi
Bár némileg ellentmondunk sorozatunk címének, mégis úgy gondoljuk, hogy a saját konyhánkban vagy nappalinkban való...
Bár némileg ellentmondunk sorozatunk címének, mégis úgy gondoljuk, hogy a saját konyhánkban vagy nappalinkban való vacsoráról is érdemes beszélni, hiszen sokszor pont ez az ideális megoldás. A Wasabival való kellemes randevúnkat nemrégiben egy aránylag érdektelen találkozó követte a Kyotóban, ami után erősen elgondolkodtunk, hogy vajon milyen is lehet a piac egy másik résztvevője, az I love sushi. (A Kyotóban nem tudtunk elég fogást kipróbálni ahhoz, hogy cikket írjunk róla, ám hamarosan tervezünk egy látogatást a Nobuba, arról biztosan beszámolunk.) Előrebocsájtjuk, hogy továbbra sem gondoljuk magunkat sushi szakértőknek, a legtávolabbról sem, csak erősen érdeklődünk a műfaj iránt. Ahogy azzal is tisztában vagyunk, hogy a sushi fogyasztás már csak az ára miatt sem átlagos tevékenység, tudjuk, hogy drága. De, ahogy ezt korábban is mondtuk, az olcsó sushinál félelmetesebb kevés van.
Az I love sushitól érkezett dobozok első látásra kettős hatást keltettek, egyrészt csöppet csalódtunk, mert kevésnek látszott (később kiderült, hogy ez csak a látszat), másrészt viszont mind az étel, mind a csomagolás csinos volt és kívánatos. Kaptunk különböző makikat, nigiriket, nigirigolyókat, egy bento boxot, egy zöldséges rament undo tésztával és egy avokádós salátát.
Tesztcsapatunk több tagja is nagyon kedvelte a zöldséges-sajtos makikat, az avokádós változat is felkerült a toplistánkra. Volt aki a bento boxban érkezett tempurázott (póriasan rántott) lazacért rajongott, mások viszont méltatlannak ítélték a technológiát az alapanyaghoz. Bár a morzsa és a tojás hiánya miatt a tempurázás elvileg egészségesebb, mint a rántás, azért a zsíradékban sütés még mindig nem számít kifinomult konyhai eljárásnak. Ettől függetlenül komoly sikert jósolunk neki a nyers halhoz kevésbé vonzódó vendégek körében. Ha már a bento boxnál tartunk, a csomagolási technikán még lenne mit javítani. Étkezésünk egyetlen desszertje ugyanis a dobozban érkezett, ám mivel a szójaszósz a műanyag tálca egy lefedetlen öblében utazott, mindent átitatott. A főtt kukorica esetében ez nem is jelentett gondot, de a rizsfelfújt élvezeti értékét jelentősen csökkentette sajnos.