szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Nem biztos, hogy nyíltan be is valljuk, de az ilyen hosszú hétvégék sokszor nem kirándulásra, vagy kulturális...

Nem biztos, hogy nyíltan be is valljuk, de az ilyen hosszú hétvégék sokszor nem kirándulásra, vagy kulturális programokra jók, hanem arra, hogy végre elmenjünk nyugodtan és kényelmesen bevásárolni. Ha ez a célunk, akkor jól tesszük, ha a négy szabadnap első három napjára tervezzük a bevásárló körutat, mert a nemzeti ünnepen egyetlen nagyobb áruház sem kockáztatja a büntetést és biztosan zárva tart.

Sajnálatos módon azt kellett tapasztalnunk, hogy az ünnepi nyitva tartásról a nagyobb áruházak közül csak a svéd lapra szerelhető bútorok Mekkája hajlandó érdemleges információt nyújtani a honlapján. A Plázák közül a Westend és a Mammut is korrektül közli, hogy mikor nem érdemes arra látogatni. Vicces, hogy a MOM Park a tavalyi évben ragadt és 2011-ről semmiféle információt nem közölnek.

Ne menjünk hiába
©

A legnagyobb áruházláncok közül akad olyan, amelyik még e-mailünkre sem hajlandóak válaszolni, mintha legalábbis ez a tájékoztató jellegű információ üzleti titkokat sértene. Így aztán kénytelenek voltunk egyenként utána járni és azt a tájékoztatást kaptuk, amelyre számítottunk is: az első három nap a megszokott hétvégi nyitva tartás szerint üzelmeknek az üzletek, míg a nemzeti ünnepen zárva tartanak. Vajon az internet korában ezt miért csak telefonon tudhatjuk meg? Mindenesetre a Tesco (csak külön megkeresésre) elmondta, hogy 14-én 23 órakor bezár, 15-én zárva tart és másnap reggel hatkor nyit csak ki (ez minden áruházra érvényes). Az Auchan szemfüles marketingese még programajánlót is küldött a válaszában, melyből kiderül, hogy csak 15-én lesz zárva, a többi napon a szokásos nyitva tartás lesz érvényben. Emellett Őrült Árak Road Show keretében lesznek gyermekkoncertekkel és arcfestés, a reklámokból ismert két tengerimalac, Jin és Jang pedig kvízjátékkal várja az érdeklődőket.

A Media Markt, a Cora, a Kika és Duna Plaza válaszra sem méltatta megkeresésünket, biztos kényelmes dolog 2011-ben információ nélkül hagyni a vásárlókat. Ezek szerint meg is tehetik.

A keddi ünnepségekről ezen az oldalon találhatunk bővebb információkat, annyit azért nem árt előre tudni, hogy programok már kedden megkezdődnek: a Magyar Tudományos Akadémia előtt este nyolc órakor a Republic együttes ad koncertet, másnap, március 15-én a Múzeumkertben, a Lánchídon, a Szabadság útján és a Roosevelt téren várják a családokat.

©

Amennyiben nem a klasszikus március 15-ei programokra vágyunk, akkor is találunk időtöltést, hiszen Budapesten és vidéken is számos rendezvény és esemény várja az érdeklődőket a hosszú hétvégén:

Magyar Nemzeti Galéria
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Nemzeti Galéria Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállítása 2011. március 14-én, hétfőn is nyitva tart. Ezen a napon a Trilógia mellett az állandó kiállítás Munkácsy Mihály és Paál László művészetét bemutató teremsora. Külön öröm, hogy a nemzeti ünnepen a Magyar Nemzeti Galéria kiállításai ingyenesen megtekinthetők és 11 és 14 óra között programok is várják a gyermekeket.

Fővárosi Állat- és Növénykert
A március 12-től 15-ig tartó, négynapos hosszú hétvégével kezdődik a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ennek örömére a négynapos hétvégén valamennyi belépőjegy 15 %-os kedvezménnyel váltható meg, ráadásul ezen a négy napon kerül sor először olyan programokra, amelyeket jellemzően nem egész évben, hanem csak a tavasztól őszig terjedő időszakban kínál az Állatkert az intézményt felkereső látogatóknak.

©

Big Bang Gyerekzene Fesztivál – 2011. március 12.
Kisgyermekes családoknak nyújt ideális programot a Millenárison most először megrendezésre kerülő zenei fesztivált. A rendezvény célja a gyermekek bevezetése a hangok világába.

Lakáskultúra élőben – 2011. március 11-13.
Ide minden évben elmegyünk, és kicsit mindig csalódunk, de legalább van hova elmennünk.

Slim Expo – 2011. március 11-13.
A probléma adott: a három millió elhízott országa vagyunk, most már expo is van, ahol a témával foglalkoznak. Reméljük azokhoz is eljut a híre, akiknek szükségük van rá.

Csopaki Bor-Blues-Böllér Napok – 2011. március 12-14.
Ha azonban az előző program hidegen hagy bennünket, akkor itt biztosan megtaláljuk azt, amit szeretünk, hiszen bor, zene és finom ételek melengetik a lelket a márciusi hidegben.

Veteránjármű kiállítás - 2011. március 12-15.
Kecskemétre érdemes lemenni, ha bolondjai vagyunk a régi autóknak, hiszen itt kerül megrendezésre az Oldtimer Show tavaszi szezonnyitó kiállítása. Lesz itt 112 éves matuzsálem és igazi luxusautó régiség is, érdemes megnézni a különlegességeket.

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból