szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Horváth Orsolya, az önkormányzati alapítású szervezet ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt...

Horváth Orsolya, az önkormányzati alapítású szervezet ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt években szerzett tapasztalatok, a vendégektől származó visszajelzések mutatták azt, hogy az ide látogató osztrák és német turistáknak milyen igényeik vannak, de a magyar vendégek is keresik a helyi élelmiszereket.
   
Még azok a vendégek is, akik szállodákban laknak, az éttermi ételek mellett szívesen fogyasztanának friss, helyi termesztésű gyümölcsöt, zöldséget. A kempingekbe és magánházakba érkező külföldi turisták pedig kifejezetten hiányolják azokat a termékeket, amelyeket nem az üzletláncokon keresztül árusítnak, hanem természetes alapanyagú, a környékbeli termelőtől származó termékként kerülnek piacra.
   
Sokan vásárolnának tojást, zöldséget vagy sajtokat, de ezeket alig találni a Balaton partján. Ezt a hiányt is szeretnék pótolni azzal, hogy Hévízen nemrég termelői piacot nyitottak, amely jelenleg keddenként és szombatonként üzemel.
   
A szakember szerint turisztikai látványosságként is   népszerűsíteni lehet a hévízi piacot, miután a világ számos városában szívesen felkeresik a turisták a hasonló helyszíneket.
   
Horváth Orsolya hozzátette: a Balatontól néhány kilométerre lévő Káptalantótiban van még egy, a hévízihez hasonló biopiac, Gyenesdiáson pedig a közeljövőben tervezik megnyitni az első balatoni halpiacot.

Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

Telitalálat nem volt a hatos lottón, de 5-ösből bőven akadt

Telitalálat nem volt a hatos lottón, de 5-ösből bőven akadt

Így hajt a sok kocsmai dalolászás a válság felé egy virágzó gazdaságot

Így hajt a sok kocsmai dalolászás a válság felé egy virágzó gazdaságot

Négy parlagi sas fióka pusztult el a tegnapi viharban

Négy parlagi sas fióka pusztult el a tegnapi viharban