Hűsítő nyári kávéreceptek
A Nespresso legfrissebb receptjeinek segítségével a Vivalto Lungo kávéőrlemény epres-málnás smoothie-ként, a népszerű...
A Nespresso legfrissebb receptjeinek segítségével a Vivalto Lungo kávéőrlemény epres-málnás smoothie-ként, a népszerű Ristretto pedig pisztáciás semifreddo formájában születik újjá.
Pisztáciás semifreddo Ristretto-val
4 adag
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
4 Ristretto kapszula (4 x 25 ml)
250 g pisztácia fagylalt, amit 15 perccel a felhasználás előtt veszünk ki a fagyasztóból
60 g hámozott, pirított pisztácia
150 g vanília ízű tejszínhab
A pirított pisztácia egyik felét zúzzuk porrá, majd egy nagy csészében forgassuk bele a felolvadt fagylaltba a tejszínhab felével és a maradék pisztáciával. 4 külön csészébe helyezzünk 1-1 evőkanál tejszínhabot, majd tegyünk mindegyik tetejére az előbb elkészített fagylalt-keverékből. Felszolgálás előtt főzzünk le a csészékbe egy-egy Ristretto Grand Cru őrleményt (25 ml). Díszítsük a maradék tejszínhabbal és pisztáciával.
Vivalto Lungo epres-málnás smoothie
4 adag
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
2 Vivalto Lungo kapszula (2x110ml)
250 g eper
4 gombóc málna sorbet
3 kiskanál nádcukor
Készítse el a kávét és egy tálkában hagyja kihűlni. Mossa meg az epret hideg vízben, majd vágja apró darabokra. Öntse a lehűlt kávét, az epret, a cukrot és a málna sorbetet a mixerbe, majd körülbelül 30 másodpercig keverje, amíg krémessé válik. Óvatosan öntse a smoothie-t hosszú poharakba és kóstolja meg! A kreációt apró, pálcikára szúrt eprekkel is díszítheti.