szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Való Világ 4 sorozatának nyertese, Alekosz édesanyjával együtt beköltözött az ÖsszeEsküvők című anyósos valóságshow rezidenciájára - tudta meg az Origo a műsort készítő TV2-től.

A párkereső valóságshow már több hete megy, így nem biztos, hogy örömmel fogadták a riválisként érkezett reality-veteránt, aki a Szerelem a legfölsőbb szinteken című műsorban is próbálkozott - írja az Origo. A TV2 szerint Alekosszal a Frizbiben már fel is vettek egy beszélgetést.

A két nagy kereskedelmi tévé a szerződésekben hosszabb időre köti magához a szereplőket. Így van ez a VV-szériákban, a Megasztárban, az X-Faktorban is. Gyakran szerepel olyan passzus a dokumentumban, amely megtiltja a szereplőnek, hogy egy-három éven belül a rivális csatornán jelenjen meg.

Alekosz 2011 tavaszán nyerte meg a VV4-et, utána jött a háromhetes párkereső valóságshow-ja, így őt még biztosan szerződés köti az RTL-hez - azaz vagy többmilliós büntetést kell fizetnie, vagy perre kerül sor - teszi hozzá az Origo.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a csatorna ügyvédjei az Alekosszal kötött szerződést vizsgálják, és a lehetséges válaszlépéseken tanakodnak. Kolosi Péter azt is elmondta, hogy Alekosz az RTL-en futott feleségkeresős műsorért fizetést kapott, amit a szerződés értelmében visszakérnek tőle, de erre a sorsra juthat a lakás és az autó is, amit a VV4 végén kapott meg.

A játékosokkal a VV4 indulásakor kötött szerződés tartalmazott olyan kitételeket, hogy a nyereményeket a nyertes csak bizonyos feltételek teljesülésekor kapja meg, ezek között nemigen szerepelt a konkurens csatorna ajánlatának elfogadása.

Ha a nyereményeket forintosítjuk, Alekosz lakása érhet 20-30 milliót, egy évre kapott 12 milliót, a kocsi nagyjából 4 millió, ehhez jön a gázsi, amit a feleségkeresős műsorért kapott, összesen tehát az Index számításai szerint 40-50 millió forintról van szó, amit ilyen esetben a híroldal szerint nem a másik csatornához igazoló szereplő, hanem a csábító csatorna szokott kifizetni - tette hozzá az Index. 

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

Az újságírókat védeni kell - jogállami vitát folytattak a tagállamok

Az újságírókat védeni kell - jogállami vitát folytattak a tagállamok

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól