szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy tizenegy évvel ezelőtt bezárt római moziba költözött a Louis Vuitton divatház utolsó butikja. A moziterem megmaradt és filmmúzeum is berendeztek mellé.

A világ első moziban nyitott butikjának hívja a római sajtó a francia divatház új üzletét, amely az olasz főváros szívében, az egykori Etoile mozi épületében van.

Az első emeleti moziterem megmaradt, még ha tizenkilencre is csökkent a férőhelyesek száma ott. Fiatal rendezők rövidfilmjeit vetítik, minden hónapban más téma szerint. A római Louis Vuitton butik látja vendégül a divatház által szponzorált Journey Awards filmfesztivál második kiadását is. Az utazásról szóló filmeknek dedikált fesztiválra olasz és külföldi elsőfilmes rendezőket várnak.

A divat és a mozi kapcsolatát hangsúlyozza az üzletben nyitott múzeum is, amelynek első kiállítása a filmtörténelemben használt Louis Vuitton táskákat és bőröndöket mutatja be.

Az egyik leghíresebb darab az olasz rendező, Luchino Visconti Az ártatlan című 1976-os filmjében tűnt fel. A filmbeli bőrönd Visconti tulajdona volt, aki előszeretettel vásárolt Louis Vuittont, mivel saját monogramját látta vissza. 

LV táska szerepelt a Wes Anderson Utazás Darjeelingbe (2007) című filmjében, Louis Vuittont hordott a brit Audrey Hepburn, a francia Catherine Deneuve és Joan Collins amerikai színésznő is. A legelső, akinek a filmvásznon Louis Vuitton volt a kezében, a néma mozi sztárja, Mary Pickford volt.

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon