szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Apokalipszis most: egy németországi tanulmányból kiderült, többször merül fel az emberek igénye facebookozásra és egyéb szociális hálón való jelenlétre, mint a szexre.

Évtizedekig azzal a megállapítással idegesítették a tudósok az embereket, hogy a férfiak percenként, óránként, naponta hány ezerszer gondolnak a szexre. A nőknek azért volt ez nyomasztó, mert állandóan partnerük gondolataiból próbáltak olvasni - vajon rájuk gondolnak azokban a pillanatokban, vagy legjobb barátnőjükre, esetleg Pamela Anderson épp aktuális kiadására, a férfiakat meg azért, mert ha nekik nem jutott annyiszor eszükbe az entyempentyem, mint ahogy azt az agyturkászok kikötötték, akkor egy újabb elvárásnak nem feleltek meg ebben a teljesítménykényszeres világban.

Most végre vége a drukknak. Helyette itt a még szomorúbb valóság. Egy würzburgi kutatás 205, 18 és 85 év közötti nőnek és férfinak okostelefont nyomott a kezébe, majd hét napon át (14 órás nappalokkal számítva), naponta hét alkalommal jelenteniük kellett: mi hiányzott nekik a leginkább az utolsó fél órában. Rangsorolni kellett a vágyat, illetve azt is meg kellet adniuk, ki tudták-e váltani mással, ellenálltak vagy megadták magukat a kívánásnak. Az erdemény -  tádám: az FB-profil, a Twitter-fal és az email fiók mindennél jobban lekötötte a figyelmét a kísérleti nyulaknak- számol be a Guardian.

Facebook-inger
©

A vágyak között szerepelt természetesen a szex, de a cigaretta, az alkohol, a vásárlás, az alvás és a munka, vagy épp annak ellenkezője a lustálkodás iránti igény is, de ezeknek mégis könnyebben ellenálltak az alanyok, mint a közösségi médiának. Katasztrófa, de azért arra is van logikus magyarázat, hogy miért: sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb kielégíteni ezt - csak két-három klikk -, mint lefeküdni, például munkaidő alatt. Akár egyedül, akár mással.

Medipress Plázs

Állítják, nem mindenkinek ajánlott a Facebook

Elméletben a Facebookhoz hasonló közösségi oldalak kiválóan alkalmasak az önbizalomhiány leküzdésére. A közös élmények és az élmények megosztása ugyanis rendkívül fontos a barátság szempontjából. Gyakorlatilag azonban, mint az a Psychological Science című szaklap kutatásából is kiderült, az önbizalomhiányosok viselkedése a közösségi oldalakon inkább kontraproduktív jellegű, negatív kiírásaikkal és életszemléletükkel ugyanis csak még inkább kedvezőtlen fényben tüntetik fel magukat.

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata