szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk "lisztesebbé" is válik.

A kutatók, akik felismeréseiket a Scientific Reports című szaklapban mutatták be, a Fuji és Tsugaru almafajták adatait vizsgálták. Ezeket az 1970-es évek óta termesztik Nagano és Aomori prefektúra két ültetvényén. Az átlagos hőmérséklet ezeken a területeken évtizedenként 0,31-0,34 Celsius-fokkal emelkedik, a termesztési eljárás és a fajok azonban nem változnak.

Az íz és a szilárdság mellett a virágzás idejében is változás állt be: évről évre egyre később kezdődik - írják a tudósok. Az alma a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök rangsorában a citrusfélék és a banán mögött a harmadik helyen áll.

A párizsi MI-csúcsra és a müncheni biztonsági konferenciára is elutazik Trump alelnöke első tengerentúli útja során

A párizsi MI-csúcsra és a müncheni biztonsági konferenciára is elutazik Trump alelnöke első tengerentúli útja során

Kétmilliárdot adott a turisztikai ügynökség a Fidesz-kampánydal szerzőjének hajófelújítására

Kétmilliárdot adott a turisztikai ügynökség a Fidesz-kampánydal szerzőjének hajófelújítására

Több ezer kínai munkás érkezik Szegedre a BYD-gyár miatt

Több ezer kínai munkás érkezik Szegedre a BYD-gyár miatt

Mini-Dubaj: Máris megjelent a kormányhatározat a rákosrendezői terület elővásárlásáról, de elírták a sorszámot

Mini-Dubaj: Máris megjelent a kormányhatározat a rákosrendezői terület elővásárlásáról, de elírták a sorszámot