szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk "lisztesebbé" is válik.

A kutatók, akik felismeréseiket a Scientific Reports című szaklapban mutatták be, a Fuji és Tsugaru almafajták adatait vizsgálták. Ezeket az 1970-es évek óta termesztik Nagano és Aomori prefektúra két ültetvényén. Az átlagos hőmérséklet ezeken a területeken évtizedenként 0,31-0,34 Celsius-fokkal emelkedik, a termesztési eljárás és a fajok azonban nem változnak.

Az íz és a szilárdság mellett a virágzás idejében is változás állt be: évről évre egyre később kezdődik - írják a tudósok. Az alma a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök rangsorában a citrusfélék és a banán mögött a harmadik helyen áll.

Nagyot nőtt a profit Orbán Viktor apjának fő bányacégénél, mind a 2,68 milliárdot zsebre is vágták

Nagyot nőtt a profit Orbán Viktor apjának fő bányacégénél, mind a 2,68 milliárdot zsebre is vágták

Olyan gyorsan oldják fel a szankciókat, hogy Szíria nehezen alkalmazkodik hozzá

Olyan gyorsan oldják fel a szankciókat, hogy Szíria nehezen alkalmazkodik hozzá

A legnagyobb tragédiából merített erőt élete sikeréhez Luis Enrique

A legnagyobb tragédiából merített erőt élete sikeréhez Luis Enrique

28 éves, de alig használt brutális Lambo vár új gazdára

28 éves, de alig használt brutális Lambo vár új gazdára